Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ve konsey üyeleri Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum’u makamında ziyaret etti. Belediye çalışmaları hakkında bilgi alan konsey üyeleri, UNESCO tarafından 2021 yılının tüm dünyada “Yunus Emre” yılı ilan edilmesi nedeniyle gerçekleştirilecek faaliyetlerde ortak yapılabilecek çalışmalar hakkında görüşüldü.

Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Genel Sekreter Ahmet Kapanoğlu, Yürütme Kurulu Üyeleri ve Çalışma Grubu Başkanlarından oluşan ekip, Mihalıççık ilçesine inceleme ziyaretinde bulundu. Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum ile görüşen Akçasoy ve konsey üyeleri, ilçede yapılan kadın kooperatifi çalışmaları ve üreticilere yapılan destekler hakkında bilgiler alarak çalışmaları yerinde incelediler.

UNESCO tarafından 2021 yılının tüm dünyada “Yunus Emre” yılı ilan edilmesi nedeniyle gerçekleştirilecek faaliyetlerde ortak yapılabilecek çalışmalar hakkında da görüşülen ziyarette konuşan Başkan Çorum, Eskişehir Kent Konseyi ile çalışmayı özellikle istediklerini ifade ederek “Nazik ziyaretiniz ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Amacımız Yunus Emre’nin sevgi, barış ve hoşgörü felsefesini tüm dünyaya yaymak. Bunun için de ilgili kurumlar ve akademisyenlerin yanında sizlerle de çalışmak ve fikirlerinizi almak çok önemli. ”dedi. Çorum’a çalışmaları için teşekkür eden Akçasoy ise şöyle konuştu:

“Eskişehir, Yunus Emre’nin şehri. Her yıl anma törenleri yapılıyordu ancak çok içimize sinmiyordu. Yunus, Türkçe şiirin öncüsü bir halk şairi olarak halkla beraber anılmalı, O’nun mesajları doğru bir şekilde tüm dünyaya duyurulmalı. Bunun için bizler de Eskişehir Kent Konseyi olarak neler yapabiliriz tüm üyelerimizle birlikte değerlendireceğiz ve süreklilik kazanması için çalışacağız. Sizlere de gösterdiğiniz hassasiyet için tüm Eskişehir halkı adına teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim