GÜLÇİN ÖZDEN
ESKİŞEHİR (İHA) - Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası, her yıl olduğu gibi Mihalıççık ilçesinde düzenlenen törenle başladı. Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, "Milli Eğitim Bakanlığınca değerler eğitimine ayrı bir önem atfediyoruz" dedi.
İlçenin Yunus Emre Mahallesi’nde düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bakanlığın, Yunus Emre’nin işaret ettiği değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması için eğitime ayrı bir önem verdiğini belirtti. Öğretmenlerin bu konuda gayretle çalıştıklarını ifade eden Bakan Avcı, “Bizim Yunus Emre'yi anma programlarımız artık bir klasik haline geldi. Ben kürsüye çıkana kadar sözlerin en güzeli söylenmiş oluyor. Bana çok fazla söylenecek söz kalmıyor. Milli Eğitim Bakanlığı olarak Yunus Emre Hazretlerinin işaret buyurdukları değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması için biz de Milli Eğitim Bakanlığınca değerler eğitimine ayrı bir önem atfediyoruz. Öğretmenlerimiz bu konularda gerçekten çok gayretli çalışıyorlar. Özellikle Türkçe ve edebiyat öğretmenlerimiz, din kültürü öğretmenlerimiz, beden eğitimi öğretmenlerimiz, müzik öğretmenlerimiz; çocuklarımızın Yunus Emre'nin işaret ettiği değerler doğrultusunda yetişmeleri için gerçekten fedakarca çalışıyorlar. Ben kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
Ardından Vali Güngör Azim Tuna da bir konuşma yaparak günün anlam ve öneminden söz etti.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet İlker ve diğer protokol üyelerinin, Yunus Emre'ye ait olduğu düşünülen 3 mezarı da ziyaret ederek dualar okuduğu anma töreni, İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu'nun ilahi konseri ve ilçe halkına ‘Yunus aşı’ dağıtımı ile son buldu.
Hafta kapsamındaki çeşitli anma programlarının, 9 Mayıs tarihine kadar süreceği bildirildi.
Editör: TE Bilişim