Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü ile Eskişehir MÜSİAD işbirliği tarafından "Yunus Emre Bize Ne der" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törende konuşan Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Yunus Emre bizim ilimizde doğmuş ve mezarında bizde olan hak arayışı, ermiş, ilim irfanı Anadolu'ya yayan bizim değerimizdir. Bu değerimizin anlatılması önemli, tanıtım anlamında baktığımızda uluslararası anlamda çok önemli bir yere sahip değil. Fakat Yunus Emre diyarında yetişen öğrencilerimiz Yunus Emre'yi anlaması lazım. Bizim Eskişehir'de yetiştirdiğimiz öğrencilere Yunus Emre’yi anlatmamız gerekiyor. Yunus'un o gönlünden çıkan sözlerini ne anlama geldiğini toplumda nasıl tutkal olduğunu bireyleri kaynaştırdığını, ve Yunus'un din anlayışını İslam anlayışını gerçekten tam anlamıyla merkezi Eskişehir'de olmak tüm dünyaya yayma çabasını göstermek zorundayız" dedi.

MÜSİAD Eskişehir Şube Başkanı Hakan Duman da yaptığı konuşmada, yönetime yaklaşık 4 ay önce geldiklerini ve öncelikle birlik ve beraberliğin sağlanması için çalışmalarına başladıklarını belirterek. “Yunus Emre'mizi örnek alalım. Yunus Emre’mizi gündemde tutalım. Yunus Emre bizim değerimiz. Bizim kendi özümüzde yaşayabiliriz. Üniversiteler arasında Mimarlık fakültesi öğrenciler arasında 80 öğrenci arasında bir tasarım yarışması yaptık, sergiledik. Güzel eserler meydana getirdiler. Şimdi de orta öğretimde Yunus Emre ile ilgili kompozisyon yarışması düzenledik. Yazılardan çok etkilendim, duygulandım" diye konuştu.

Türkçeyi korumak, zenginleştirmek ve gelecek nesillere güçlü bir şekilde aktarmak, Türk dilini doğru, dil kurallarına uygun, açık ve anlaşılır olarak yazma becerilerini geliştirmek; Yunus Emre'nin anılması ve Eskişehir ile özdeşleşmek, Yunus Emre özelinde tasavvuf öğretisini bugünün gözüyle yeniden yorumlamak, Yunus Emre'nin barış, sevgi, hoşgörü, kardeşlik söylemini günümüzde yeniden hakim kılmak amacıyla düzenlenen Yunus Emre Bize Ne Der temalı kompozisyon yarışmasında; Edebali Anadolu Lisesi'nden Muhammed Yasin Yıldırım, Edebali Anadolu Lisesi'nden Melisa Akgül 2. ve Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi'nden Büşra Nur Oran 3.oldular.

MÜSAİD Eskişehir Şubesi'nde düzenlenen törenle dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Editör: TE Bilişim