Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Engin Şahan  Yunusemre Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Şahan şunları söyledi:    "Türkçe, insanca ve Yunusça olmanın sırrını keşfedenlere selam olsun. Selam olsun, Anadolu’dan, Türk halkının bağrından dünyaya seslenmiş olan Yunusemre’ye selam olun...

 Garipler garibi, dostlar dostu. Türkmen Kocası Yunusemre’ye 2014 yılı Türkiye’sinden, Eskişehir'inden selam olsun!

 Bilindiği üzere 2-9 Mayıs tarihleri Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası. Bu zaman diliminde çeşitli etkinliklerle Yunusemre'yi anma etkinlikleri düzenleniyor.

 

Eskişehir Ülkü Ocakları olarak bizler, büyük Türk mutasavvıfı, hak aşığı ve Türk dilinin usta yorumcusu Yunusemre’nin yaşadığı bu topraklarda/Eskişehir'de doğmanın, doymanın ve yaşamanın hazzını duyuyor, hissediyoruz.

 

 İçinde bulunduğumuz devirde hoş görmenin öyle kolay işler olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu konuda Yunusemre bizlere her daim yol gösterici olmuştur. Reçetelerden birinin ise unutulan/unutturulan saygı, sevgi, hoşgörü vb Yunus anlayışının “Yunusemre felsefesi”nin icrası ile mümkün olduğu söyleyebiliriz.

 

Dünyada ve Türkiye'mizde huzur ve güven istiyorsak, tüm insanlığın her türlü kötülükten arınması elzemdir.

 

 Ülkücü Türk gençliği olarak inanıcımızı, davamızı daha iyiye, ileriye götürmek için, Yunus sevgisi, saygısı, şefkati, merhameti ve hoşgörüsü ile birleştirmeliyiz.

 Sözün özü “Yaratılanı hoş gör, yaratandan ötürü” sözünü, Yunus'u anladığımız zaman Dünya daha güzel ve huzurlu olacaktır.

 

Bu vesile ile 2-9 Mayıs Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası bir fırsattır. Yunus'u analım, ama önce anlayıp felsefesini hayatımıza uygulayalım.

Editör: TE Bilişim