Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Sistemi aracılığıyla hem yurt içi hem de yurt dışı programlarında öğrenim gören öğrencileriyle farklı etkinliklerle bir araya gelmeye ve paylaşımda bulunmaya devam ediyor. Bu kapsamda son olarak yurt dışındaki Açıköğretim Sistemi öğrencilerinin kendi ülkelerini fotoğrafladıkları bir yarışma düzenleyen Anadolu Üniversitesi, bu etkinlikle birlikte hem başarılı çalışmaları ödüllendirdi hem de bu fotoğrafların sergilenerek sanatseverlerle buluşmasını sağladı. Açıköğretim Sistemi Uluslararası Fotoğraf Yarışması kapsamında 53 eser Seçici Kurul tarafından değerlendirilirken, ilk 3 eser ise "Üstün Başarı Ödülü"ne lâyık görüldü.

Yarışmada derece elde eden öğrenciler, Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle ödüllerini aldılar. Seçici Kurul’un değerlendirmeleri sonucunda Almanya’dan Elif Özdoğan, Makedonya’dan Müşerref Kasım ve Vakkass Shtin dereceye giren isimler olurken, ödüllerini ise Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı’nın elinden aldılar.

Yurt dışındaki öğrenciler Türk kültürüne bağlılıklarını fotoğraflarla yansıttılar

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi Uluslararası Fotoğraf Yarışması’na ilişkin görüşlerini şu şekilde dile getirdi: "Şu anda Açıköğretim Sistemi aracılığıyla yurt dışında 10 bine yakın öğrencimize eğitim-öğretim veriyoruz. Batı Avrupa, Balkanlar ve Amerika’dan sonra şimdi de Suudi Arabistan’da da başladık. Bu öğrencilerimizin üniversite aidiyetlerini ve Türk kültürüne bağlılıklarını ifade etmeleri kapsamında bir Türk kültürü fotoğraf yarışması düzenledik ve sonrasında 60’a yakın öğrencimizin çalışmalarının da yer aldığı bir sergi hâline getirdik. Bu çalışmalar arasından belirlediğimiz 3 öğrencimizi de Üstün Başarı Ödülü’ne lâyık gördük. Öğrencilerimiz de ödüllerini almak üzere ülkelerinden gelerek bugün aramıza katıldılar. Tüm öğrencilerimize katılmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum."

Editör: TE Bilişim