Türkiye Kamu-Sen Eskişehir Il Temsilcisi Haydar Urfalı, "Memur maaşları bütçede yeniden düzenlensin salgının ekonomik etkileri telafi edilsin” dedi.

Memur ve emeklilerin 2020 ve 2021 yıllarına ilişkin maaş artışlarının 2019 Ağustos’unda yapılan toplu sözleşme görüşmeleri sürecinde belirlendiğini anımsatan Urfalı, “Dolayısıyla maaş artışları tespit edilirken Covid-19 salgınının etkileri hesaba katılmamıştır. Bu salgınla daha da bozulan ekonomik denge nedeniyle tüm hesaplar yeniden güncellenmiş, bütün planlar değişmiştir”  dedi.         Sokak kısıtlamasının olduğu, insanlarla temasın en aza indirgendiği zamanlarda dahi vatandaşla daima irtibat halinde kalarak her türlü hizmeti sunan fedakâr kamu çalışanlarının, bu salgın döneminde büyük bir yük altına girdiğini belirten Urfalı, şunları kaydetti: “Bütün çalışma süreç ve sistemleri salgına göre yeniden uyarlanan çalışanlarımızın maaşları ise salgın öncesi döneme göre belirlenmiştir. Ekonomik olumsuzlukların 2021 yılında etkisini daha da artıracağı açık bir şekilde görülmektedir. Şu anda bile resmi enflasyon yüzde 11,9 iken 2020 yılı için memur maaşlarına yapılan zam, enflasyon farkı da dahil olmak üzere yüzde 9,98’de kalmıştır. Dolayısıyla, bir taraftan salgınla mücadele eden kamu çalışanlarımız bir taraftan da yoklukla, ekonomik zorluklarla mücadele etmektedir.”

REVİZYON ÖNGÖRÜLMEMİŞ

Bütün hesapların salgına ve yeni ekonomik gerçeklere göre revize edilirken yakın bir zamanda TBMM Genel Kurulu’na gelecek olan 2021 yılı bütçesinde de memur ve emeklilerin maaşlarına ilişkin bir revizyonun öngörülmemiş olmasının 2021 yılının da tüm çalışanlar açısından bir sıkıntılı geçeceğini gösterdiğini dile getiren Başkan haydar Urfalı, “Bütün rakamlar ortadayken memur ve emeklileri 2021 yılında yüzde 3+3 maaş zammına mahkûm etmek, salgın döneminin kahramanlarına vurulacak en büyük darbe olacaktır” dedi.

“ELLE TUTULUR İYİLEŞME BEKLİYORUZ”

Urfalı, “Gerek Merkezi Yönetim Bütçesi gerekse diğer kanunlarla gelir dağılımını iyileştirmek, çalışanların yaşadığı sıkıntıyı gidermek TBMM’nin elindedir. TBMM ve milletvekillerimizden bütçede yapılacak bir düzenleme ile memur sorunlarını çözecek, bu olağanüstü salgın günlerinde fedakâr hizmetleriyle gönülleri fetheden kamu çalışanlarına elle tutulur bir iyileştirme sağlayacak bir girişim beklemekteyiz ” diye konuştu.

                               

Editör: TE Bilişim