Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ve Zabıta Daire Başkanlığı ile Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü işbirliğince okul servislerinde kapsamlı bir denetim gerçekleştirildi.

Çocukların okula ulaşımında güvenli ve sağlıklı bir hizmet almaları amacıyla Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri ile Emniyet Müdürlüğü Trafik ekiplerince okul giriş ve çıkışlarında gerçekleştirilen denetimlerde birçok konuda incelemeler yapıldı. Servislerin çalışma ruhsatı ve servis araçı özel izin belgesi izni olup olmadığını kontrol eden ekipler, yolcu sayısı kontrolü, araç ruhsat ve ehliyet kontrolü, okul taşıtı ibaresi, araç içi rehber kontrolü gibi birçok konuda servisleri sıkı bir kontrolden geçiren ekipler, sürücüleri ve araç içi rehberleri çeşitli konularda bilgilendirildi.

Denetimlerin 2017-2018 eğitim dönemince devam edeceğini belirten yetkililer, Trafik ekiplerinin 8, Zabıta ekiplerinin ise 4 farklı ekiple farklı noktalarda denetimleri sıklaştıracağını ifade ettiler.

Editör: TE Bilişim