Zeytinoğlu Grubu bünyesindeki Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makina'da çalışan 5 aydır maaşlarını alamayan DİSK Birleşik Metal İş Sendikası üyesi işçiler anlaşmanın sağlanmasından sonra direniş çadırlarını söktüler.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası üyeleri tarafından Organize Sanayi Bölgesinde başlatılan 69 gündür sürdürülen çadır eylemi dün sona erdi. Üç ayrı fabrikadan bir süre önce tazminat ve alacak maaşları ödenmeden işten çıkartılan işçilerin eylemi varılan anlaşma ile bitirildi.

Tasarruf ve Mevduat Fonu (TMSF) ile işvereni bir araya getirdiklerini belirten Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, aylarca Entil'in önünde Eskişehir'in meydanlarında Ankara yolları ve İstanbul TMSF önünde eylemler yaparak belirli bir aşamaya getirdiklerini söyledi.

Tasarruf Mevduat Fonu ile işveren arasında yapılan anlaşma sonucu, fabrikadaki bazı mallar fona devredildiğini belirten Serdaroğlu şunları söyledi:

" TMSF ile ilgili süreçte işverenle aynı noktalarda noktalarda olduğu takdirde satlşlyar gerçekleşebiliyor. Bu ilişkinin işçi arkadaşlarının tazminatarının allailmesi içindefalarca görüştük. Türkiye'de yine olmadık bir şeyin çabası içine girdik.

TMSF işverenle görüşme yaparak buradaki üzerindeki malların satışını onayını aldıktan sonra tazminatların, daha önce çıkmış olan, hukuk mücadelesi sürdüren arkadaşlarımızın tazminatları ve içinde bulunan 50 kadar arkadaşın tazminatları alınması için işveren ile TMSF anlaşması ortaya çıkarıldı.

Tazminatların yüzde 92.3 noktası8da ödeme konusunda anlaşma sağlandı. Bu malların satışından elde edilecek gelirle işçimizin alacağı olan tazminatının yüzde 92.3 oranı dağıtılacak.

Sizlerden onay alarak bu süreci sürdürdük. Şirketin ödemek zorunda olduğu konumu prosedür bittikten sonra TMSF üzerinden belirlenen ödeme şeklinde yapılacaktır.  Alınamayacak denilen ücretlerin de enazından 3 ayını alacağız.”                                                                                                   

                                                                                                                               

                                                                                                                               

Editör: TE Bilişim