Demokrasi İçin Dayanışma Platformu üyeleri, ESGAZ önünde bir araya gelerek, yapılan zamları protesto etti. Elektrik ve doğalgaz faturaları ile eylem gerçekleştirenlere battaniyeye sarılmış iki öğrenci de eşlik etti.

Katılımcılar adına konuşan Yalçın Mutlu, “Bizler işçi, memur, emekli, esnaf, köylü ve gençler olarak en az yüzde 40 fakirleştik. Yılın başından bugüne doğalgaza yüzde 41,2, elektriğe yüzde 43,64 zam yapıldı. Petrole yapılan zamlar kuruşluk indirimler ile göz boyamaktadır. Bu zamlar, piyasada karşılığını enflasyon olarak bulmuştur” dedi.

Mutlu açıklamasında, “Vatandaş kimsenin aklına gelmemektedir. Bizler bu acı tabloyu yaşıyor ve görüyoruz. Bugün burada kışın kendini, daha yeni hissettirmeye başladığı, eksi derecelerin yaşanmadığı soğuklardaki kasım ayı faturasını gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

“Siyasal iktidar işler yolunda, problem yok diyor. Madem ki işler yolunda faturayı halk olarak ödemek istemiyoruz” diyen Mutlu, taleplerini şöyle sıraladı: “Petrol, elektrik ve doğalgaza yapılan zamları geri çekin. Bütçe görüşmelerinin yapıldığı şu günlerde nasıl vergi, harç fonlarına yüzde 25 zam yapmış iseniz, işçi, memur, emekli ve tüm kesimlere yüzde 25 zam yapınız. Asgari ücretlinin bile 2. vergi dilimine girdiği görüşmektedir. Mevcut vergi dilimi kaldırılmalı, yoksulluk sınırı bedelleri esas alınarak tekrar düzenlenmelidir. Asgari ücretin 2 bin 800 lira olmasını, ocak ayından itibaren enflasyon farkının her ay yansıtılmasını, işçi çıkarmaların yasaklanmasını, atılan işçilerin geri alınmasını istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim