Gültepe Mahallesi Gençlik Bulvarı üzerinde bulunan üst geçit, geçen yıl bir kamyonun çarpması sonucunda zarar gördü. Korkulukları eğilen ve zarar gören üst geçidin kapalı alanlarında da bazı hasarlar oluştu. 30 Ağustos Ortaokulu öğrencilerinin okul yolunda bulunan bu üst geçitten çocuklarının güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçemediğini düşünen veliler yaşadıkları endişeyi dilekçeler ile aktardı. Ancak üst geçidin tadilatı ile ilgili herhangi bir adım atılmadığı için çareyi, öğretmen ve öğrenciler kendileri buldu. 30 Ağustos Ortaokulu'nun okul giriş-çıkışlarında öğrencilerin tehlikeyle karşılaşma durumlarına karşı "güvenli yol" uygulaması başlatıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve okul yönetiminin girişimiyle 30 Ağustos Ortaokulu önündeki "üst geçit" içerisinde gerekli düzenlemeler yapılana kadar, öğrencilerin okul giriş ve çıkışlarında karşıdan karşıya güvenli geçişlerini sağlamak amacıyla "Güvenli Yol" uygulaması başlatıldı. Bu uygulama ile okul öğretmenleri ve seçilen görevli öğrenciler, diğer arkadaşlarının üst geçitten güvenli şekilde karşıya geçmelerini sağlıyor.

ÖĞRENCİLERİN HAYATA DAİR EĞİTİMLER ALMALARINI ÖNEMSİYORUZ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, “Okul yakınındaki üst geçitte bir kamyon çarpması nedeniyle sıkıntı oluşmuş. İlgili kurumlar yapana kadar öğrenci ve öğretmenler böyle bir ‘güvenli yol’ uygulamasına başladılar. Öğrencilerimizin trafik akışı içinde bu şekilde görev alıyor olmaları bizi mutlu ediyor. Okuldaki eğitimlerin dışında, hayata dair eğitimler almalarını, böyle uygulamalarda yer almasını destekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim