Yasa boğan trafik kazası Meclis gündeminde.

TBMM’de düzenledikleri basın toplantısında açıklamalarda bulunan CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü yarın ihalesi yapılacak olan Alpu Kömürlü Termik Santrali Projesi’nin tamamen iptal edilmesi için iktidara çağrıda bulunarak, “ Daha önce ihale 5 kez ertelendi. Biz artık yeni bir erteleme değil, santralin iptal edilmesini istiyoruz. Bu sadece Cumhuriyet Halk Partili iki milletvekillinin değil, Eskişehir’de yüzbinlerin talebidir” dedi.

Eskişehir’de halk otobüsü ile tırın çarpışması sonrası meydana gelen ve Eskişehirlileri derinden üzen trafik kazasını da gündeme getiren Çakırözer ve Süllü, Eskişehir’in yeni bir çevre yoluna ihtiyacı olduğunu söyledi. Çakırözer ve Süllü, “Artık bu tür kazaların yaşanmaması için yıllardır sözü verilen ama bir türlü yatırım projesi bile başlatılmayan Kuzey Güney Çevre Yolu Projesi artık başlatılmalı ve siyasi mücadele konusu yapılmadan Eskişehirlilerin hizmetine sunulmalıdır” çağrısında da bulundular.

MECLİS’TEN ÇAĞRIDA BULUNDULAR

CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü Meclis’te düzenledikleri basın toplantısında yarın ihalesi yapılacak Alpu Kömürlü Termik Santrali Projesi’nden bir an önce vazgeçilmesi çağrısında bulundu. Çakırözer ve Süllü,   halk otobüsü ile tırın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında bir kişinin yaşamını yitirdiğini de hatırlatarak, Eskişehir’in yeni bir çevre yoluna ihtiyacı olduğunu söylediler. Çakırözer ve Süllü, Eskişehirlilere yıllardır sözü verilen Kuzey Güney Çevre Yolu Projesi’nin de bir an önce yapılmasını istediler.

ZEHİR SANTRALİ BİR DAHA AÇILMAMAK ÜZERE İPTAL EDİLMELİ

Sadece Cumhuriyet Halk Partililerin değil, Eskişehir’de yüzbinlerce yurttaşın Alpu’da kömürlü termik santral istemediğini vurgulayan Çakırözer ve Süllü, “Tüm Eskişehir’in temiz havasını, suyunu, verimli topraklarını yok edecek bu zehir santralinin iptali için defalarca çağrıda bulunduk. İhalesi 5 kez ertelendi. Yarın tekrar ihalesi yapılacak. Biz artık yeni bir erteleme değil, santralin iptal edilmesini istiyoruz” dedi.

TÜM ESKİŞEHİR BU SANTRAL KARŞI

Eskişehirlilerin istemedikleri zehir santralinde ısrarcı olmak, kimseye bir şey kazandırmayacağını dile getiren Süllü şöyle konuştu:

“Bütün ülkeler, temiz enerji, gıda ve içilebilir su güvenliği için adımlar atmaktadır. Avrupa'da kömürden enerji üretiminde bir numaralı ülke olan Almanya 26 Ocak 2019 tarihinde aldığı bir kararla, yakıt olarak kömür kullanan termik santrallerin üretimini giderek azaltmayı ve en geç 2038 itibariyle tüm termik santrallerin kapatılmasını karara bağlamıştır. Kömür üreticisi ülkelerde bu gelişmeler yaşanırken, Türkiye'nin mevcut tarım arazileri ve su havzalarını bu şekilde kirli enerji üretimine tahsis ederek kullanılamaz hale getirmesi ısrarından derhal vaz geçilmelidir. Türkiye’nin en temiz havasına sahip üçüncü şehir olan Eskişehir’in havasını kirletmeye ve insan sağlığını tehdit etmeye, Eskişehirlileri mutsuz ve huzursuz etmeye kimsenin hakkı yoktur.  Bu yanlıştan derhal dönülmelidir.  Tüm ülkeye buradan bir çağrı yaparak bu termik santral projelerinin iptal edilmesini istiyoruz: Eskişehirlilerin isteği erteleme değil,  bir daha açılmamak üzere ihalenin daha doğrusu projenin iptal edilmesidir.  Onca yenilenebilir temiz enerji kaynağı dururken Eskişehirlilerin asla istemediği, gelecek nesillerin de yaşamını tehdit edecek, doğayı geri dönülmez şekilde tahrip edecek projeleri rant uğruna uygulama ısrarından derhal vazgeçilmelidir.”

KUZEY GÜNEY ÇEVRE YOLU DERHAL YAPILMALI

Eskişehir’de halk otobüsü ile tırın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında bir kişinin yaşamını yitirdiğini de hatırlatan Çakırözer ve Süllü, yaşanan kazanın Eskişehirlileri derinden üzdüğünü belirterek, Eskişehir’in ihtiyacı olan yeni bir Çevre yolunun derhal şehri kazandırılmasını istediler. Çakırözer ve Süllü, “Artık bu tür kazaların yaşanmaması için yıllardır sözü verilen ama bir türlü yatırım projesi bile başlatılmayan Kuzey Güney Çevre Yolu Projesi artık başlatılmalı ve siyasi mücadele konusu yapılmadan Eskişehirlilerin hizmetine sunulmalıdır” çağrısında bulundular.

Editör: TE Bilişim