Anadolu Üniversitesi  Genç Yeşilay Kulübü, Vilayet alanında basın açıklaması yaparak ülkenin umudu ve yarınları olan gençlerin sigara, alkol, uyuşturucu, kumar, internet, sosyal medya ile zehirlenip uyutulmak istendiği vurgulandı.

Kulüp adına açıklama yapan Mustafa Yeter, “Her yıl uyuşturucu yüzünden milyarlarca servetimizi kaybederken, binlerce canımızı da yitirmekteyiz. Her yıl alkol yüzünden binlerce trafik kazası gerçekleşirken, binlerce kadın sırf bu yüzden şiddet görmektedir. Çok masum görünen, hayatımıza sinsince giren internet ve sosyal medya doğru kullanılmadığı için aile içi sorunlara yol açmakta, arkadaşlık ilişkilerimiz, kültürümüz olumsuz etkilemektedir” dedi.

Her yıl sigara üretimi için dünyada Türkiye büyüklüğünde ormanlık alan yok olduğunu hatırlatan Yeter, “Bu zehirler bize çok masum, zararsız gösterilip, gençliğimiz, gençlerimiz bu modern işgalin kucağına atılıp yarınlarımız, umutlarımız tüketilmek, ülkemiz geleceksiz bırakılmak istenmektedir. 98 yıl önce 30 vatansever aydın nasıl bu işgale sessiz kalmayıp mücadele koyulduysa bugün Anadolu Üniversitesi Genç Yeşilay bünyesinde bir araya gelmiş vatansever gençler olarak bizlerde bu modern işgale sessiz kalmayacağız” diye konuştu.                     

                                                                                                                   

Editör: TE Bilişim