Büyükşehir Belediyesi engelli vatandaşlar için hayata geçirdiği projelere bir yenisini daha ekliyor. Zihinsel engelli ve alzheimerlı bireylerin vakitlerini verimli şekilde geçirmeleri amacıyla hizmete sunacağı Zihinsel Engelli Gündüz Yaşam Merkezi’ne kayıtlar alınmaya başlandı.

Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için birçok projeye imza atan Büyükşehir Belediyesi, 18 yaş ve üzeri zihinsel engelli ve alzheimerlı bireylerin yararlanabileceği Zihinsel Engelli Gündüz Yaşam Merkezi’ni hizmete sunmaya hazırlanıyor. Günlük yaşam becerilerini ve bedensel yeterliliklerini güvenli bir ortamda geliştirmeye yönelik atölye ve seminerlerin düzenleneceği merkezde zihinsel engelli ve alzheimerlı bireyler bazen de doğa ile iç içe faaliyetlere katılacaklar. Merkezde bulunan dinlenme odaları ve çeşitli şekilde fonksyonlandırılmış alanlar ile bireylere ev ortamı sağlanacak. Gündüz Yaşam Merkezi sayesinde aileler de kendilerine zaman yaratma imkanı bulacaklar.

Engelli bireylerin ulaşımının da Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacağını Merkez, hafta içi 09.00-18.00 hafta sonu cumartesi günleri 09.30-12.00 saatleri arasında hizmet verecek. Kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar 0222 322 00 42’nolu telefonu arayarak Gündüz Yaşam Merkezi hakkında bilgi alabilirler.

Editör: TE Bilişim