-Eskişehir Berberler, Kuaförler, Güzellik ve Dövmecilik salonu işletmeleri esnaf ve sanatkarlar Odası için  Gürdal Sarıkaya Oda Başkanlığı'na adaylığını açıkladı.

Sarıkaya projelerini şöyle sıraladı, “2022 yılının Ocak ayı içerisinde yapılacak olan Eskişehir Berberler, Kuaförler, Güzellik ve Dövmecilik salonu işletmeleri esnaf ve sanatkarlar Odası Başkan Adayı GÜRDAL SarıkayaMeslektaşlarının teveccühü ile seçilip göreve başladıktan sonra, sadece mesleki sorunları çözmek adına değil, sosyal yaşantılarına da kolaylık sağlaması adına projelerini gerçekleştireceklerini dile getiren Sarıkaya, projelerini şöyle sıraladı;

1- Konuşmamda da ısrarla vurguladığım üzere şeffaf olacağız, üyelerimizin birlik ve beraberliğini en üst düzeye çıkaracağız, üyelerimizin sesinin hem yerel, hem de genel yöneticilere en gür şekilde duyuracağız.

2-Akademi Projemiz;Tüm meslektaşlarımızı ilgilendiren en büyük sorunlarımızdan biri olan personel ve eğitim sorunumuzu Berberler ve Kuaförler Meslek Odası Akademimizi kurarak erkek berberi, bayan kuaförü ve güzellik uzmanlığı,meslek dalında personeller yetiştirerek ihtiyaç sahibi salonlarımızın personel sıkıntıları giderilecektir.

(akademi bünyesindeki meslek dallarında usta ve kalfalara saç kesim, topuz,renklendirme örgü,tesettür ve salon işletme eğitimleri verilecektir.)

3-Düğün salonu projemiz;En büyük idealimiz olan ve bugüne kadar yapılamayan kalıcı eser olarak  berberler ve kuaförler meslek odası düğün salonu projemizi gerçekleştirerek meslektaşlarımızın hizmetine sunacağız.

4-Kreş Projemiz;meslek grubumuzda genellikle anne ve babalar çalışmaktadır.Çocuklarımız salonlarımızda büyüyor bunun için indirimli kreş antlaşmaları yapılacaktır.

5-Yetkili mahalle temsilcilerimizin çalışmaları ile haksız rekabete yol açan olumsuz koşullarda hizmet veren işyerlerinin bağlı bulunan belediyeler ve kurumlar ile işbirliği yapılarak denetimler sıkılaştırılacaktır. Vergi kaydı ve ruhsatı olmadan çalışan kaçak işyerlerinin kapatılması sağlanacaktır.

6-Risk Grubunda yer alan mesleğimizde sürekli ayakta çalışmakta yıpratıcı olan mesleğimizde bel fıtığı ,boyun fıtığı, varis vb.rahatsızlar sürekli baş göstermektedir.Kimyasal içeren boya kokularından meslektaşlarımız sıhhi olarak zorlanmaktadır. Bu konularla İlgili bakanlıklar nezdinde bu yıpranmalar göz önüne alınarak erken emeklilik hakkı talep edilecektir.

7-Üye kartı projemiz;oda üyelerine ayrıcalık kazandırmak için farlı sektörlerdeki firmalar ile anlaşma yapılarak indirimli alış veriş imkanı sağlanacaktır.

8-Mesleğimizin bir parçası olan güzellik uzmanları ve manikürcülerin sorunları ve önerileri dikkate alınarak ilgili kurumlarla baglantılar kurularak gerekli çalışmalar yapılacaktır.

9-Belli periyotlar’da sosyal etkinlikler gezi,piknik vb.meslektaşlarımızı motive edici ve kaynaştırıcı sosyal aktiviteler düzenlenecektir.

(Her sene Geleneksel olarak 22 Mayıs Dünya Kuaförler günü kutlanacaktır.)

10-Üyelerimizin her türlü sorunları ile ilginecek bir odaavukatımız olacak ve meslektaşlarımıza gerektiğinde mesleki konularda ücretsiz danışmanlık hizmeti sağlanacaktır.

11-YARDIMLAŞMA SANDIGI PROJEMİZ;- Odamız bünyesinde bir yardımlaşma sandığı oluşturularak, ihtiyaç halinde mağduriyet yaşayan üyelerimizin faydalanması sağlanacak, üyelerimiz arasında sosyal yardımlaşma ve dayanışma faaliyetlerine önem verilecek.

12- Özellikle yerel yönetimlerle ve STK'lar ile yakın ilişkiler içerisinde olarak üyelerimizin sosyal yaşantılarının her alanından kolaylık sağlayıcı faaliyetlerde bulunacağız.

13- Çağımızın en etkili iletişim araçlarından sosyal medyayı en aktif şekilde kullanarak projelerimizi ve faaliyetlerimizi sürekli üyelerimiz ve kamuoyu ile paylaşacak, her daim şeffaf olacağız.”

Editör: Mustafa YILDIRIM