Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu(HAKSEN), Eskişehir Bölge Toplantısı Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi’nde yapıldı.

HAKSEN genel başkanı Ayhan Çivi bölge toplantısının açılış konuşmasını yaparak, Eskişehir’de 1 yıllık mazileri olduğunu belirterek, Eskişehir’de görev yapan arkadaşların üyelerine sağlıklı hizmet yapan bir yapıyı oluşturduklarını söyledi.

Ülkede çalışan tüm kamu emekçilerinin ve emeklilerin haklarını korumak için mücadele ettiklerini belirten Çivi şunları söyledi:

“10 yıllık boyunca ilkelerimizden hiç sapmadık, mücadelemize devam ediyoruz. HAKSEN  neden var oldu? Türkiye’de memur sendikacılığının olmadığına inandığımız için kurulduk. Çalışanları birleştirme yerine ayrıştırmayı tercih ettiler.  Çalışanların haklarını aramak yerine kendi haklarını aramayı tercih ettiler. Çalışanların bahçesi olmak yerine siyasi partilerin arka bahçeleri olmayı tercih ettiler. HAKSEN memurun arka bahçesidir bundan sonra böyle kalacaktır.

Sendikalar çalışanların haklarını aramak, korumak ve geliştirmek için vardır. Son üç toplu sözleşmelere baktığımızda çalışanların daha da yoksullaştığı, yeni kazanımları olmadığı gibi var olan bir çok hakların kaybedildiğini görüyoruz. Enflasyon kaçıyor, memur ve emekliler kovalıyor. Biz enflasyon farkının oluştuğu aylarda bu farkın ödenmesini istiyoruz.  Maaş artışlarının Ocak ayında tek seferde yapılmalı. Merkez bankasının önerileri değil hayat gerçekleri ile artışlar yapılmalı.”

Eskişehir Bölge Toplantısına;  HAKSEN Konfederasyonu Başkanı Ayhan Çivi,  Eğitim Haksen Genel Başkanı Hanifi Gökçek, Haber Haksen Genel Başkanı Yılmaz Kaya, Kültür Haksen Genel Başkanı Suna Bayram, Sağlık Haksen Genel Başkanı Selahattin Kor, Din Gönülleri Sendika Genel Başkanı Ahmet Nusret Aydın, Eğitim Haksen Genel Başkan yardımcısı Erdinç Toptaş, UDEM Haksen Genel Başkan yardımcısı İsmail Hakkı Sönmez, Sağlık Haksen genel başkan yardımcısı Cavit Canpolat, Büro Haksen Genel Başkan yardımcısı Özgür Tuncer, Tüm Üni-Sen Genel Başkanı Mecbur Bodur, Toç Haksen genel başkanı Necmettin Akaraslan, Hak-Sen Konfederasyonu İl Başkanı Yavuz Toptaş katıldı.