Halk Süt başta olmak üzere son dönemde birbiri ardına yeni projelerle gündemde olan Halk Ekme, modern satış büfelerine yenilerini ekliyor.

Süt ve süt ürünleri satışı için buzdolabı da olan 20 yeni büfe daha şehrin muhtelif bölgelerine konulmaya başlandı.

Türkiye’nin birçok belediyesine örnek olan Halk Süt Projesi kapsamında ilk etapta yenilenen 28 Halk Ekmek Büfesine ilave olarak, şimdi de 20 büfenin daha yenilenmesi çalışmaları başladı. Yeni büfeler ekmek çeşitlerinin yanı sıra süt, tereyağı, yumurta ve peynir çeşitlerinin de satışına olanak sağlayacak. 

Halk Ekmeğin, şehir halkının temel besin maddesi ekmeğe, ucuz ve hijyenik açıdan da erişmesi için önemli bir sosyal proje olduğunu ifade eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Halk Ekmek her geçen gün yeniliklerle halkımıza hizmet kalitesini yükseltiyor. Pastörize Halk Süt ile başlayan yenilikler, yumurta ve süt ürünleriyle devam etti. Ayrıca büfelerimiz de daha modern hale geldi. Az sayıda eski büfemiz kalmıştı. Şimdi onları da yeniliyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle Halk Ekmeğimize olan talep daha da arttı. Bütün imkânlarımızı zorlayarak bu talebe yanıt vermeye çalışıyoruz. Çok yakında Halk Ekmek ile ilgili yeni yatırımlarımız olacak. Bunların hazırlıklarına devam ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

Yeni büfelerin hizmete girmesi ile ilgili bilgi veren Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Kaplan, “Yeni büfelerin yerlerine konulması çalışmalarımıza Çankaya Mahallemizden Şahintepesi Büfemizi yenileyerek başladık. En kısa sürede diğer büfelerimizi de yenileriyle değiştireceğiz. Mevcutta büfemiz olmayan bazı bölgelere de yeni büfeler koyacağız. Vatandaşlarımız Halk Ekmek ve büfelerimiz ile ilgili her türlü bilgiyi www.eskisehirhalkekmek.com adresimizden edinebilirler” Halk Ekmek olarak her zaman olduğu gibi bundan sonra da Eskişehirliler en iyiyi sunmanın gayreti içinde olmaya devam edeceklerini söyledi.

Editör: Mustafa YILDIRIM