Eskişehir’de bir cafede kalabalık bir topluluk tarafından karşılanan MHP Eski Milletvekili ve Genel Başkan adayı Sinan Oğan, MHP Genel Başkanlık adaylığıyla ilgili konuştu, vaatlerini anlattı. Oğan, Türkiye’nin 1 Kasım’dan sonra büyük bir tıkanmayla karşı karşıya olduğunu belirterek, Türkiye’nin artık yeni bir nefes alması gerektiğini ifade etti.

KURULTAY İÇİN 548 İMZA TOPLADIK

 1 Kasım seçimlerinin ardından düşen oy oranları nedeniyle Genel Merkeze çağrıda bulunarak kurultaya gitmeleri gerektiğini söylediklerini anlatan Oğan, “Ancak gelen açıklamaların bunun tam tersi yönünde olduğunu gördüğümüzde bizler beraber olduğumuz delegelerimizle birlikte 548 imza topladık ve olağanüstü kurultaya gitmek istediğimizi ifade ettik” dedi. Oğan, buna rağmen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin buna karşı çıktığını dile getirerek “Ancak sayın Genel Başkanımız, 500 değil, 1000 imza da toplasanız bize gelmeyin, mahkeme kapılarına gidin dedi” şeklinde konuştu.

BAŞKANLIK SİSTEMİNE SEBEP OLMAYIN   

Bahçeli’ye ülkücü hareketi mahkeme kapılarına düşürmemesi çağrısı yapan Oğan, “Olası bir erken seçimde, olası bir anayasa referandumunda, olası bir Başkanlık referandumunda AKP’nin 14 yıllık rüyası olan Başkanlık sitemini gerçekleştirmesine, MHP’nin zor günler geçirdiği bu dönemde sebep olmayın” dedi. Oğan, Türk milliyetçilerinin PKK’nın siyasal temsilcisi dediği HDP’nin mecliste gerisinde kalmasını kabul etmediğini söyleyerek şöyle devam etti: “Biz bu değiliz, biz çok daha güçlüyüz. AKP bugün 14 senedir iktidarda olduğu halde hala yüzde 50 oy alabiliyorsa, bu AKP’nin başarısı değildir, muhalefet partilerinin başarısız olmalarındandır.  

HERKESE KUCAĞIMIZI AÇACAĞIZ

MHP’de başkan seçilmesi ve iktidar olmaları durumunda yapacaklarını anlatan Oğan, AKP’nin 2002’de iktidara geldiğinde sıfır terörle geldiğini ama şu an her gün şehit cenazesi geldiğini söyleyerek “Birinci hedefimiz tüzük kurultayı, ikinci hedefimiz genel başkanlık yarışı. Seçilmemiz durumunda buradan ifade ediyorum ki bütün ülkücüleri tek çatı altında toplayacağım. Küsmüş, siyasetin dışında kalmış ve başka partilere kaptırdığımız herkese Yunus Emre’nin hoşgörüsüyle kucağımızı sonuna kadar açacağız. Biz iktidara geldiğimizde terörle müzakere değil, mücadele edeceğiz. Ancak mücadele ederken Doğu’yu ihmal etmeyeceğiz, en iyi bürokratları oraya atayacağız. Doğu ve Anadolu bölgesi memurlar için sürgün yeri olmaktan çıkacaktır. İl il hangi şehrin hangi özelliklerini daha ön plana çıkarabiliriz diye şimdiden bunun planlamasını yapıyoruz ve o anlamda da işsizliği önleyeceğiz.

AKP’lilerin bu ülkeyi yönetemeyen saflar olduğunu söyleyen Oğan, “Ama iktidar hedefi olmayanların da muhalefet partilerini yönetmeye bir o kadar hakkı yoktur. Biz iktidar hedefi olan bir ekip olarak kongrede başkan seçildiğimizde halka dokunan bir MHP’yi yaratacağız” dedi. 

Editör: TE Bilişim