Konserindeki işportacı çocukların pamuk şekerlerini 10 liradan satın alıp halka dağıttı...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği ile Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 25. Malatya Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali”nin ikinci gününde Mişmiş Park Fuar Alanı’nda Haluk Levent konseri vardı. Malatya’da 45 bin kişinin karşısında sahneye çıkan Haluk Levent, konser alanında pamuk şeker satan işportacıları sahneye çıkarttı, ve tüm pamuk şekerleri “Ahbap Derneği” adına satın aldı. Sahnede pamuk şeker keyfi yapan sanatçı diğerlerini ise konsere gelen hayranlarına dağıttı... Haluk Levent’in bu sürpriz davranışı hayranlarını adeta mest etti.

Kayısının başkenti Malatya “25.Malatya Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali”ni Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenliyor. Bu yıl da pek çok etkinliğin düzenleneceği festival pazar günü bitecek. Festivalin ilk gününden beri devam eden etkinlikler kentte büyük bir heyecan ve enerji yaratmaya devam ediyor. Gündüz etkinliklerinin devamında ise gecede ünlü sanatçıların konserleri büyük kalabalıkları bir araya getiriyor. Festivalin ikinci gününde ise Mişmiş Park Fuar Alanı’ndaki sahneye mahalli sanatçılar ile Malatyalı sevilen halk müziği sanatçısı Özlem Büyük ile ardından da Haluk Levent sahne aldılar.

45 bin kişi izlerdi... Covit-19’a dikkat çekti...

Haluk Levent konseri için Mişmiş Park Fuar Alanı’nı dolduran 45 bin kişiden fazla müzik sever cep telefonlarının ışıklarını yakarak güzel görüntüler oluşturdular. Yerel sanatçılardan sonra sahneye çıkan Haluk Levent iki saati aşan konserinde sevilen şarkılarını seslendirdi. Bir ara seyircilerin arasında boşluk alana da giren sanatçı yükselen covit-19 vakalarına dikkat çekerek “Bugün aslında sizlerle fazla yaklaşmak istemiyorum. Bende bir covit-19 vakası olabilirim ve size bulaştırmak istemem, yaklaşarak çak çak yapmayalım bugün” dedi.

Sahne demirlerine tırmandı...

Konserinde enerjik şarkıların da etkisiyle yerinde duramayan sanatçı sahne direklerine tırmanarak adeta akrobasi şovu da yaptı. Sahne kenarlarındaki ses kolonlarının üzerine çıkan sanatçıya sahne görevlileri de yardımcı oldular.

SMA’lı çocuklara destek verdi...

Ahbap Derneği çatısı altında pek çok yardım çalışması yapan ünlü sanatçı Malatya’daki SMA hastası çocuklara de sahneden destek verdi. Çocukları için pankart açan ailelerin pankart ve afişlerini sahneden gösteren ve SMA’lı çocuklara yapılan bağışlara katkı isteyen sanatçı “Onlar için elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

Pamuk Şeker sürprizi...

Sahne performansı ile hayran bırakan sanatçı konserinde doğaçlama bir şarkı yaparak şarkı eşliğinde pamuk şeker satan işportacı yedi çocuğu sahneye çağırdı. Ellerindeki pamuk şekerler ile sahneye gelen işportacı çocukların şekerlerini Ahbap Derneği olarak tanesini 10 liradan satın alan sanatçı “Bu arkadaşlarımız saatlerdir pamuk şekerlerini alın teri dökerek satmaya çalışıyorlar. Emeklerini görmezden gelmeyelim. Bu benim çocukluğumun şekeridir bayılırım” dedi bir paketi açıp sahnede büyük bir keyifle yiyen ve yaklaşık 150 tane pamuk şekerin tamamını satın alan sanatçı, şekerleri orkestrasına ve hayranlarına dağıttı. Şekerlerin dağıtımı sırasında küçük çaplı bir izdiham da yaşandı. Ahbap Derneği çatısı altında pek çok kez sürpriz satın almalar yapan Haluk Levent’in bu davranışına hayranları alkışlarla tezahüratlarla karşılık verdiler. Konserde Malatya Valisi Hulusi Şahin ve Belediye başkanı Selahattin Gürkan Haluk Levent’e arkeolojik Arslantepe figürü ve kayısı hediye ettiler.

Editör: Mustafa YILDIRIM