Saçları kısa zamanda yağlanan kişilerin yeni bir güne başlaması oldukça zor olabilir. Yağlanma karşıtı bakım şampuanları, saç derisini yağlardan arındırarak uzun süreli ve temiz bir görünüm kazanmasını sağlayabilir. Bu sayede yanlış ürün kullanımı sonucunda saç yağlanması yaşayan kişiler, doğru şampuan tercihi ile büyük bir yükten kurtulabilir.

Saç Yağlanması Nedenleri

·        Saçların yağlanmasının en yaygın nedenlerinden biri, yanlış bakım ürünü kullanımıdır. Saç tipine uygun olmayan şampuan, maske ya da kremler saç diplerinde yağlanmanın artmasına sebep olabilir.

·        Saçların fazla sıcak sıyla yıkanması da yağlanma sebepleri arasında sayılabilir.

·        Çok fazla yağlı besin tüketimi, kötü ve sağlıksız beslenme rutini de saçlarda yağlanma artışını tetikleyebilir.

·        Saçlarla sürekli oynamak da saçların kısa sürede yağlanmasına sebep olabilir.

·        Stres, saçların yağlanmasını tetikleyen en önemli faktörler arasında sayılabilir.

·        Saç bakım kremlerini saçların ucuna değil, diplerine uygulamak da saçlarda yağlanma oluşumunu artıran nedenlerden biri olarak karşımıza çıkabilir.

·        Saç kurutma makinasını saçlara çok yakın mesafede kullanmak ya da sıklıkla fön uygulaması yapmak da saçlarda yağlanma sebepleri arasında sayılabilir.

Tüm bu sebeplerden dolayı saçlarında yağlanma yaşayan kişiler, saç tiplerine uygun şampuanlar tercih etmeli ve yaşam düzenlerini değiştirmelidirler. Saç spreyleri, jöle ve köpük gibi şekillendirici ürünler, mümkün olduğunca az kullanılmalıdır.

Saçları çabuk yağlanan kişiler, bazen her gün duş alsalar dahi gün içerisinde saçları tekrar yağlanabilir. Aynı şekilde sabah erkenden işe ya da okula gitmek için uyanıldığında yağlı saçlarla karşılaşmak oldukça can sıkıcı olabilir. Kısıtlı zamanlarda da tekrar duşa girmek ve güne geç başlamak da bazı kişiler için büyük handikap olabilir. Bahsettiğimiz üzere saçların yağlanmasının birçok sebebi bulunur. Saç için kullanılan bakım ürünlerin içeriğindeki kimyasallar bir süre sonra saç derisindeki gözeneklerin tıkanmasını, ölü derilerin atılmamasını ve bu ölü derilerin saç diplerinde birikmesine sebep olabilir. Bu nedenle saç derisinin doğal dengesinin korunmasına yardımcı olan, ölü deriyi ve diplerde biriken ölü derinin etkili şekilde temizlenmesini sağlayan yağlı saçlar için şampuan çeşitleri geliştirilmiştir. Siz de saç tipinize uygun şampuan çeşitleriyle tanışmak için Bioblas’ın web sitesini ziyaret edip zengin ürün içeriğine göz atabilirsiniz!

Editör: Mustafa YILDIRIM