Sadece galip geldiğimiz zaman centilmenlik değil herzaman centilmenlik.

Sporun ruhunu anlamayan, sosyal beceri ve iletişimleri zayıf olan fanatik insanların centilmenlik dedikleri şey toplumsal yaşamda elde edemediklerinin futbol sahasında duygusal tatmininden başka bir şey değildir.

Bu oyunda kazanan ve kaybeden olsa da, Birilerinin eseri birileri içindir. Unutmamak gerek centilmenlikten zarar gelmez.

2021-2022 Yılı futbol  sezonunda Profesyonel futbolcuların  psikolojik bir teste tabi tutularak futbolculara bir nevi eğitim verilmesi gerektiği kanaatindeyim neden derseniz. Maç esnasında hertürlü aldatmaya yönelik hareketler seyirciyi, hakemi  yani herkesi kandırmak için yapılan fiilin başlangıcı futbolculardır. Bu nedendir ki futbol kültürü acilen seyirci potansiyelinin içerisine kadınları ve çocukları almalıdır. TFF  bu yıl maçlara kadın ve çocukları ücretsiz davet edip ondan sonra kalan seyirciye de erkek seyircileri almalıdır, böylece  erkek taraftarları bu şekilde cezalandırılmış olacaktır.

Cardiff ile Middlesbrough maçından bir estantane, izlemenizi tavsiye ederim Cardif'li McNaughton hızını alamayıp bayan yan hakeme tosluyor, kaldırmayı geçtik bir özür mimiği bile yok. Kızmış belli ki, arkasına bile bakmıyor! Maçı ise M.brough 3-0 kazanıyor.  Evet bu pozisyon futbol kurallarında  ceza gerektirmiyor  ama biz futbol kuralından önce insani kurallardan dolayı cezalandırmalıyız.

-Futbolcular enerjilerinin çoğunu oyun için değil, hakemi etkileyip lehine faul, penaltı, rakibe kart çıkarttırma zihniyetinde harcıyor. En ufak temasta taklalar, yüzüne değmediği halde kıvranmalar, sürekli itirazlar...

- Arka arkaya koşan oyuncular, rakibinden en ufak temas hisseder hissetmez kendini yere bırakıp alakasız faul yaratıyor.

-Hava toplarında sıçramayan oyuncu avantaj sağlıyor, böylece bedava faul kazanıyor. Çünkü yükselme gayretinde olan oyuncudan doğal olarak ufak da olsa bir temas geliyor.

Esasında cezalandırılacak en büyük kitle futbolcular olmalı neden derseniz  hertürlü tartışmanın başlangıcı  futbolculardan çıkıyor. Futbolcuların müşteri potansiyeli okadar yüksek ki herkesi kandırmaya çalışıyorlar. Öncelikle seyirciyi kandırmaya çalışıyor hertürlü uyanıklığı yaparak etkisi altına alıyor, yalan bir hareket bile yapsa seyirci bunu görse bile kendi lehine olduğu için o yalana seyircide inanıyor. Hakemi kandırmaya çalışıyor  o kadarki futbolcunun hakemi kandırmak için yaptığı sahte hareketi yakalamak için WAR sistemi bile kuruluyor ve pozisyon defalarca ileri geri yapılarak hatalı karardan dönülüyor futbolcunun hatalı olduğuna karar veriliyor  ama futbolcuya ceza verilmiyor.

Şunu unutmayalım Futbol bir Ölüm kalım meselesi değildir.