2 Nisan’ da tüm dünyada Otizme farkındalık yaratmak içim çeşitli etkinlikler düzenlendi. Otizm ;1,5 yaşta başlayan ve hayat boyu devam eden, kişinin etrafıyla sözel ve sözel olmayan şekilde uygun ilişki kuramaması şeklinde ifade edebileceğimiz gelişimsel bir bozukluktur.

Ve şu anda dünya ortalamasına göre her 44 çocuktan 1 ine otizm tanısı koyulmaya başlanmıştır.

Bu sayı sadece birkaç sene önce 68 de 1 iken, bu hızlı artış otizmin ne kadar önemli bir konu başlığı olduğunu göstermektedir. 2 Nisan Dünya Otizm gününde, Eskişehir’de de çeşitli aktivitelerle farkındalık yaratılmaya çalışıldı.

Eskişehir de özellikle, 11 yaşındaki oğlu Uzay’ a da otizm tanısı koyulmuş olan Rus asıllı ressam Ekaterina DUNAEVA’ nın mini konser etkinliği büyük beğeni topladı.

Aynı zamanda Eskişehir de bulunan Safa Halaç Özel Eğitim Okulu’nun Okul Aile Birliği başkanı olan sanatçı DUNAEVA; oğlu Uzay ve Otizm Farkındalığı için yaptığı projelerle çok başarılı bir çalışma yürütmekte. Daha önce konu ile ilgili birincilik ödülü almış kısa filmleri, şarkı, klip ve yazıp resimlediği Kitaplar ile Otizmin sesi olan DUNAEVA, bu sene de okullarında klasik müzik konseri düzenleyerek farkındalık yaratmayı başardı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Senfoni Orkestrasından; sanatçı Nazlı Avcı’nın kemanı ile Sanatçı Aygül Yerlikaya’nın ise çellosu ile gerçekleştirdiği keyifli konser, otizm engeline tekrar dikkat çekmeyi başardı.

Daha önce okul duvarlarını resimler yaparak süsleyen ressam Ekaterina DUNAEVA, sanat galerisi haline getirdiği okul koridorları ve tasarımını yaptığı büyüleyici kütüphane ile defalarca dikkat çekici etkinliklere imza atmıştı.

Ayrıca bu sene Otizm farkındalığı İçin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile beraber afiş çalışmaları yürüten DUNAEVA’ nın resmettiği afişler kentin tüm noktalarındaki billboardalarda sergileniyor.

Hayatını oğlu Uzay ve otizmle mücadeleye harcayan sanatçı Ekaterina DUNAEVA’nın birbirinden başarılı etkinlik ve projeleri otizmli aileler ve duyarlı vatandaşlarca övgü ile takip ediliyor.

Otizm ile ilgili tüm projelere Resaam Ekaterina DUNAEVA nın instagram hesabı olan; ekaterina__dunaeva  adresinden ulaşılabiliyor.

Editör: Mustafa YILDIRIM