Yapılan açıklama şöyle; “Beylikova Merkez ve tüm kırsal mahalleri ziyaret ettik.

İl Başkanımız Recep Taşel, milletvekillerimiz Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ilçe başkanlarımız, kadın ve gençlik kolları başkanlarımız, meclis üyelerimiz ve partililerimiz ile birlikte Beylikova’da Ziraat Odası, esnaf, muhtar ve  çiftçilerimizle bir araya geldik.

Bu ziyaret sonucu,

Tarım ve Hayvancılıkta büyük sıkıntı olduğunu, daha önce her çiftçimizin ağılında birkaç büyükbaş, küçükbaş hayvan varken, bugün yem fiyatları yüksekliği nedeniyle hayvancılığın bittiğine şahit olduk.

Çiftçinin kendi ihtiyaçları için bile besi yapamaz hale gelmiş olduğunu, sürekli yükselen mazot, gübre, tohum ve ilaç fiyatları nedeniyle kazanç elde edemediğini,ve bu sebeple toprağını ekmeyi bırakmayı düşünen çiftçilerimiz ile karşılaştık.

Esnaf yurttaşlarımız ürünlerindeki fiyat artışları nedeniyle stoklarını koruyamıyor.

Lokantacı kadın bir esnafımız, “ kazanamıyoruz, elektrik, kira, gıda girdilerimiz arttı. Bir de Dört kişi, dört çorba içiyor yedi ekmek yiyor”  diye dert yandı.

Bu cümle, içinde bulunduğumuz derin yoksulluğu çok net ifade ediyor.

Çiftçilerimize, Tarım ve Hayvancılık konusundaki çözüm önerilerimizi anlattık.

Üretimde kullanılacak ucuz kırmızı mazotu, havza bazlı üretimi, tarım kanununa göre bütçenin yüzde birlik kısmını tam olarak uygulayacağımızı,

Çiftçimiz daha ekim yaparken ürününü makul karını uygulayarak kaça satacağını bileceğini ve bu fiyattan devletin alım garantisi vereceğini, ziraat bankası ve tarım krediden kullandığı kredilerin faizlerini iktidarımızın ilk birinci haftasında silineceğini, ödemelerin ilk hasat sonrası uygun şekilde taksitlendirilerek alınacağını, elektrik faturalarının ilk hasat sonrası ödeneceğini  anlattık.

Kısaca, CHP iktidarında Tarım ve Hayvancılık stratejik bir sektör olarak değerlendirilecek, köylü tekrar milletin efendisi olacaktır.

Görüştüğümüz tüm yurttaşlarımız bu ucube sistemin değişeceğine inanıyor ve sandık bekliyor.”

Editör: Mustafa YILDIRIM