İyi Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş, Esgazete’nin canlı yayın konuğu olarak, ülke ve şehirdeki gündemi değerlendirdi.

Genel Merkez tarafından görevlendirilen ve oluşturduğu yeni ve yönetim kurulu üyelerinin onaylanmasından sonra çalışmalarına başlayan İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Ektaş’ın yeni yönetim kurulu içinde 16 kadın görev yapıyor.  Ektaş, yenilenen İstanbul seçimlerinde bu kez AK Partili ve MHP’li seçmenlerinde oy vereceğini söyledi.

“Genelde yeni yönetim oluştururken nelere dikkat ettiniz” sorumuza Ektaş şöyle yanıtladı:

“Yenilenmek güzel bir şey tabi ama bizim gibi kuruluşundan çok kısa süre geçmiş ve 4. Yönetimini oluşturan partilerde dinlenmekten daha güzel olanı bence devamlılığa ve deneyime imkân sağlamak olmalı. Biz yenilenmek yerine az önce söylediğim devamlılık ve deneyime imkân sağlayacak bir anlayışı ön planda tuttuk. Bu çerçeve içerisinde geçmiş il yönetimlerinde görev alan arkadaşlarımızdan, performanslarıyla ön plana çıkmış olan arkadaşlarımızın devamlılığını istedik onlarda bizi kırmadılar yönetimlerimizi bu şekilde yaptık. Bu cümleden sakın ola ki yönetimlerimize almadığımız diğer arkadaşların da   performans olarak çok geri de kaldığı anlaşılmasın yönetimlerin sayısı sınırlı dolayısıyla bir takım tercihlerde bulunmanız gerekiyor bu tercihleri sağlayabilmemiz içinde de sübjektifte davranabilirsiniz, objektif kriterler de koyabilirsiniz. Biz objektif kriterler koyarak bir adım diğerinin önünde olan arkadaşlarla devam ettik yoksa diğer arkadaşlarımızın da görev yaptıkları dönemde İYİ Partiye çok büyük katkıları olmuştur. Hepsine de şükran borcumuzu her platformda ifade etmeyi kendimize bir görev sayıyoruz.”

İstanbul seçimlerinin ertelenmesinin Hukuksal bir izahı olmadığını ve vicdanın izahının da olamayacağını vurgulayan Ektaş, İmamoğlu’nun yenilen seçimde AK Partili ve MHP’li bir çok İstanbul seçmenin oy vereceği iddiasından bulundu.

Yeni yönetim olarak hedeflerinin projeler üretmek olduğunu ifade eden Ektaş şunları söyledi:

“Yeni şeyler yapmayı herkes ister ama yeni şeyler yapabilmek için ilk önce sağlam bir temeliniz olması gerekiyor. Yeni şeyleri yapmak için uygun araçlarınızın olması gerekiyor. Araçlarımızın başında ne var insan kaynağı, güçlü bir mali yapınızın olması gerekiyor, insan kaynağı teşkilatın güçlü olması gerekir tabi ki yeni şeyler yapmak isterken. Ama öncelikle biz bu alandaki az önce söylediğim konulardaki eksikliklerimizi gidermemiz ya da bulunduğumuz durumu daha ileriye taşıyacak adımlarımızı atmamız lazım.”

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş’ın ülke ve şehir gündemi ile ilgili konuşmalarını videodan izleyebilirsiniz.