Kinball, 1986 yılında Kanadalı Beden Eğitimi Profesörü MarioDemers tarafından bulundu ve yaklaşık 27 ülkede 4 milyon kişi tarafından sevilerek oynanıyor. Türkiye’ de ilk kez Üsküdar Amerikan Lisesin’de oynanmaya başlayan  “ KİN-BALL ‘’, sahada 3 takımla  ve isteğe bağlı olarak kız erkek karışık oynanabiliyor. Üniversite bazında ilk kez Marmara BESYODA’da kendine yer bulan Kin –ball , Türkiye Kinball sorumlusu EDİZ Kaya’nın  girişimiyle yaygınlık kazanmaya başladı. Oyun, seminerler düzenlenip sertifika verilerek Türkiye’ de yaygın hale  getirilmeye çalışılıyor. Şehrimizde de  Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi   Rekreasyon  bölümü  Araş. Gör. Alican Bayram tarafından yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. Ayrıca Odunpazarı Kent Konseyi Spor Meclisi üyesi olan Alican Bayram Spor Meclisi ile işbirliği yaparak bu spor branşını şehrimize kısa sürede tanıtmak ve yaygınlaştırmak için gerekli çalışmalara başladı .
Kinball, akraba ,kardeşlik anlamına geliyor. Kinball’ ın Türkçeye uyarlanışı da kardeşlik topu olarak geçiyor. Toplumları ve özellikle gençleri madde bağımlılığı gibi zararlı alışkanlıklardan kurtarmak adına gelişmiş ülkelerde rekreasyon kavramı yoğun bir şekilde kullanılmakta. Yerel yönetimlerin daha fazla rekreaktif  alanları oluşturması gerekmektedir. Ana teması kardeşlik olan Kin- Ball  sporunu spor meclisi olarak şehrimizde rekreaktif amaçlı yaygınlaştırmak ve halkı sporun bir parçası yapmak için çalışmaktayız .Bu nedenle şehrimizde rekreaktif olarak oynanmasını hedeflenen oyunun bir çok yerde oynama imkanı var. Sakatlanma riski en az olan bu spor sokak ortasında, parklarda, bahçelerde, plajda , uygun zeminin olduğu bir çok yerde oynanabiliyor . Topun dış malzemesi çok sağlam olduğu için kolay kolay patlamıyor. Bu oyunun yaratıcısı bu oyunu yaratırken toplumsal kardeşliğe ve birlikteliğe ön plana çıkararak  oyunu yaratmış .Topun üzerinde yazan “OMNIKIN’’ bu sporu profesyonel anlamada oynarken mutlaka kullanılmak zorunda . Omnıkın; her şey kardeşlik için anlamına geliyor.
Oyun ;  çabuk karar verebilme mekanizmasını geliştiriyor . Çok basit ve eğlenceli bir oyun .Hızlı karar vermeyi gerektiren ve yön duygusunun ön plana çıktığı, isteyen herkesin oynayabileceği ve çabukluk gerektiren oyun. Odunpazarı Kent Konseyi Spor Meclisi ve Anadolu Kinball ekibi ile  oyunun yaygınlaşması adına çeşitli etkinlikler ve çalışmalar yapmaya başladı . Öncelikle şehrimizde bulunan parklarda halka oynatılması düşünülen Kinball için gerekli olan tek şey Kinball topunun olması .
    Oynayan  ve izleyen herkesin beğenerek takip etmeye başladığı Kinball ; Anadolu Kinball ve Odunpazarı Kent Konseyi Spor Meclisi işbirliği içinde Eskişehir’ de büyük bir yer edinecek .
   Şunu da eklemek isterim ki ; şu an topumuz yok ve top almak için sponsor arıyoruz .