Özgürlük ve bağımsızlığı karakteri kabul eden Atatürk’ün kurucusu olduğu cumhuriyetimizin temelinde, mevcut anayasamızda da vurgulanan “Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti” anlayışı vardır.

Hukukun üstünlüğüne inanmış bizlerin, bugün verdiği “Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırma” mücadelesinin de meşru dayanağı budur.

Egemenliğimizi hiçbir surette; hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakmayacağız.

Cumhuriyetimizin üzerinde kurulmak istenen hiçbir vesayeti kabul etmeyeceğiz.

Ulu Önder’in, “Siyasi, askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsunlar ekonomik zaferlerle taçlandırılmazsa, kazanılan zaferler kalıcı olmaz” uyarısı da özgürlük ve bağımsızlığımızın yol haritası niteliğindedir. Oysa ülke ekonomimizin bugün içinde bulunduğu tablo, Atatürk’ün uyarısının aksine; üretmeyen, savurgan, liyakatsiz, yandaşları koruyan ve dışa bağımlı bir politika izlenilmesinin sonucudur. Özellikle kadınlar ve geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimiz, bu ekonomi politikasının getirdiği ağır yükün altında ezilmektedir.

Bugün Cumhuriyet ve Atatürk devrimlerini geçmişle gelecek arasındaki bağı koparan büyük yıkım olarak niteleyen anlayışa sahip olanları da dikkatle, ibretle izlemekteyiz.

Ancak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde ve eşsiz iradesiyle, Milli Kurtuluş Savaşı’nı başarıyla tamamlamış ve cumhuriyeti kurmuş olan ülkemiz, bugün de içinde bulunduğu zor koşulları ortadan kaldıracak birikime sahiptir. Türkiye, cumhuriyete ve demokrasiye kalpten bağlı, milletimizin verdiği güçle büyük ve kalıcı hedeflerine mutlaka ulaşacaktır.

Önümüzdeki seçimde millet iradesi tecelli edecek, Cumhuriyet’in 100'üncü yaşı, gerçek vatanseverlerin, gerçek demokratların iktidarında kutlanacaktır. İşte o büyük gün geldiğinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetleri aşmak üzere, Cumhuriyet  demokrasi ile taçlanmış olacaktır.

Milletimize söz verdik, başaracağız. Milletimiz müsterih olsun, ülkemizi bu darboğazdan el ele, omuz omuza çıkaracağız.

Bu duygu ve inançla 99. yaşını kutladığımız Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve terörle mücadelede şehit olan kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Yaşasın Cumhuriyet!

Editör: Mustafa YILDIRIM