Eğitim Sen “Seher öğretmenin arkasındayız” dedi
Eğitim Sen Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul, sendikanın Eskişehir Şubesi’nde düzenlenen basın açıklamasında Mihalıççık’ta yaşananları değerlendirerek, sendika olarak Öğretmen Seher Yerlitaş’ın yanında olduklarını söyledi.  
Son dönemde Mihalıççık’ta Hürriyet İlkokulu idaresi, Mihalıççık İlçe Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlığının dahil olduğu, sendikanın aldığı nöbet tutmama kararı üzerinden yürütülen hukuka aykırı sürecin “bu kadar da olmaz!” dedirttiğini ifade eden Kurul, “Öğretmenlerin görev tanımı dışında ikinci bir nöbet uygulamasına tabi tutulmaya çalışılması üzerine sendikamız bu nöbetlerin tutulmamasına ilişkin karar almıştır. Sadece sendikamız değil Eğitim Bir Sen, Türk Eğitim Sen gibi birçok sendikada bu haksız, hukuksuz uygulamaya karşı nöbet tutmama kararı almışlardır. Eskişehir ve Türkiye’nin her yerinde binlerce öğretmen sendika kararlarını önceden okul idarelerine tebliğ ederek kararı uygulamıştır.” dedi. 
MİHALIÇÇIK ESKİŞEHİR’İN TOPRAĞI DEĞİL Mİ? 
Söz konusu nöbet tutmama eylemlerine ilişkin Eskişehir’de hiç kimseye soruşturma açılmadığını ve hukukun gereği olanın da bu olduğunu dile getiren Kurul, şunları söyledi: “Bunun tek bir istisnası olmuştur. O da Mihalıççık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Hürriyet İlkokulu’dur. Okul idarecileri ve ilçe mülki amirleri adete ikna odaları kurarak, yetmedi soruşturmalar açarak üyemiz Seher Yerlitaş Bakar’a açık biçimde mobbing uygulamışlar, hukuka aykırı cezalarla Seher Hoca üzerinden ilçedeki tüm öğretmenlere gözdağı vermeye çalışmışlardır. Eskişehir’de hiçbir soruşturmanın açılmadığı bir olaya ilişkin sadece Mihalıççık’ta ve tek bir öğretmene soruşturma açılamasının nedeni nedir? Eskişehir’in bir akıllısı Mihalıççık’taki idareciler midir? Mihalıççık Eskişehir toprağı değil midir?” 
HUKUKSUZLUKTAKİ ISRARIN NEDENİ NEDİR
Sendikal hakların engellenmesinin Türk Ceza Kanunu’na göre suç teşkil ettiğini belirten Kurul, “Üyemiz idarecilerin suç teşkil eden bu davranışlarına rağmen sendikamızın eylem kararına uymuştur. Bunun üzere soruşturma açılarak kendisine maaş kesim cezası verilmiştir. Sendikamız anlam veremediği, hukuku aykırılığı açık olan bu cezayı İl Disiplin Kurulu’na taşıyarak cezanın kaldırılmasını talep etmiştir. Bunun üzerine Vali Yardımcısı, İl Milli Eğitim Müdürü ve İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı’nın da altında imzası olduğu bir kararla söz konusu ceza oy birliği ile kaldırılmıştır.” diyerek yaşananları anlattı.  Ancak süreç bitti derken Mihalıççık Kaymakamı’nın bu sefer bir alt derece ceza olarak öğretmene kınama cezası verdiğini, ardından Mihalıççık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından üyelerine tekrar soruşturma açıldığını anlatan Kurul, hukuksuzluktaki bu ısrarın sebebini sordu. Genel Başkan Kurul, “İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki idarecileri bu hukuksuz yoldan dönmeye, üyemize verilen cezayı kaldırmaya ve açılan soruşturmayı çekmeye davet ediyoruz.” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM