DSP Genel Başkan Yardımcısı   Dilara Tambova, bayram mesajında şu ifadelere yer verdi; “Pandeminin ve dünyada yaşanan; savaş dâhil, pek çok olumsuzlukların gölgesinde karşıladığımız Ramazan Bayramını; eskiden yaşadığımız, coşku dolu bayramlara nazaran, çok daha buruk geçireceğiz. Yazık ki ülkemizde;  başta salgın hastalığın ve devamında meydana gelen ekonomik ve sosyolojik olumsuzlukların getirdiği, umutsuzluk ve gelecek kaygısı yaygın hale gelmiş; hoşgörü ve dayanışmadan da neredeyse, tamamen uzaklaşılmıştır.

Milletçe; el ele vererek, umudun ve sevginin yeniden yeşertildiği,  güzel günlere ve bayramlara erişmeyi diliyoruz. Ancak, ülkemizin geleceği; hepimizin fedakârlığına bağlı olmakla birlikte, yönetim erkine düşen çok daha mühim görevler vardır. Ayrıca,  toplumsal refahı ve huzuru sağlamakta büyük ölçüde onların elindedir. Kimseyi ayrıştırıp, ötekileştirmeden, herkesi; bir ve bütün olarak görmek ve söz verdikleri gibi, istisnasız olarak hizmet etmek yönetimin başlıca görevidir.

Ülkemizde, laik ve demokratik yönetim anlayışından ödün vermeden; milli ve manevi değerlere de sahip çıkarak, aydınlık bir gelecek yaratmak bizlerin elindedir. Yeter ki, ülkemizin ve milletimizin menfaatlerini, kendi çıkarlarımızın önünde tutalım. Dini bayramlarımızın maneviyatına uygun olarak, dayanışma ve yardımlaşma içinde; sağlık ve huzur dolu bir bayram geçmesini temenni ederim.”

Editör: Mustafa YILDIRIM