WhatsApp Image 2022-07-20 at 09.54.03

   Şahinkol’u futbol spor camiası unutmadı. Tepebaşı Belediyesi tarafından organize edilen anma töreninde Şahinkol anısına dostluk maçı yapıldı. 

19 Temmuz 2021  tarihinde aramızdan ayrılan İhsan Şahinkol vefatının 1’nci yılında unutulmadı. Tepebaşı Belediyesi tarafından organize edilen anma töreninde spor camiası Eskişehirspor Efsaneler Derneği Halı Sahası’nda buluştu. Anma törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, EASKF Başkanı Sadri Atam, TÜFAD Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Bingöl, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Ali Çeliksoy, Tepebaşı Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Suat Yalnızoğlu, spor basını, eski futbolcular ve İhsan Şahinkol’un ailesi katıldı. 


Törende bir konuşma gerçekleştiren Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, İhsan Şahinkol’u asla unutmayacaklarını belirtti. Ataç, “İhsan için bu kadar insanın toplanması için mutluyum ama inanın içim acıyor. İhsan benim çok yakın dostumdu. Futbolculuk kariyerinin yanı sıra her alanda örnek bir insandı. Kendisiyle sürekli görüşür ve konuşurdum. Onu hiçbir zaman unutmayacağız. Eskişehirli sporcuların örnek alacağı bir futbolcuydu. Belediye olarak Altın Ayaklar projesinde İhsan Şahinkol’a da yer vermiştik. Onu her zaman hasretle yad edeceğiz” dedi. 

Şahinkol ailesi teşekkür etti
Efsane kaptan İhsan Şahinkol’un anısına gerçekleşen törene merhumun ailesi de katıldı. Eşi Şükran Şahinkol, oğulları Volkan Şahinkol, Gökhan Şahinkol ve aile temsilcilerini Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç karşıladı. Şahinkol ailesi ile hasret gideren Ataç, İhsan Şahinkol’u asla unutmayacaklarını belirtti. Şükran Şahinkol ve aile temsilcileri, böylesi bir töreni düzenlediği için Ahmet Ataç’a teşekkür etti. Ataç ve aile temsilcileri hatıra fotoğrafı çekindi. 

Dostluk maçı yapıldı
İhsan Şahinkol anısına Eskişehir Amatör Spor Kulüp Federasyonu yöneticileri, spor kulüp yöneticileri ve spor basını dostluk maçı gerçekleştirdi. Spor Basını Kaya Bilge’nin genel kaptanlığında sahaya çıktı. EASKF ise Başkan Sadri Atam önderliğinde sahadaki yerini aldı. Büyük bir çekişmenin yaşandığı mücadelenin ilk devresinde gol sesi çıkmadı. İkinci yarıda ise adeta gol yağmuru vardı. Tam 8 golün atıldığı mücadele 4-4 sona erdi.

Editör: Mustafa YILDIRIM