Tepebaşı Belediyesi Metin Özöğüt Yaşam Merkezi bir çiftin mutluluğuna ev sahipliği yaptı.

Deneyimli yurttaşların yaşamını huzur ve sağlık ile sürdüğü merkez, bir çiftin de mutluluğuna şahitlik etti. Şubat ayında merkeze yerleşen Ayten Barut (66) ve Hayati Yazgı (78), burada tanışarak arkadaş oldular. Arkadaşlıklarının sevgiye dönüşmesi üzerine evlilik kararı alan çift, nikah için Tepebaşı Belediyesi’ne başvuruda bulundu. Yapılan işlemlerin ardından evlenmelerinde hiçbir sakınca görünmeyen Burat ve Yazgı çifti için Metin Özöğüt Yaşam Merkezi’nde nikah töreni düzenlendi.

“Böyle güzel bir mekanda ilk defa nikah kıyılıyor”

Çiftin nikahını kıyan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Böyle güzel bir tesisimizde bugün çok güzel bir olay yaşıyoruz. Burada yaşamlarını sürdüren Hayati Yazgı ve Ayten Burat hanımefendi yeni bir hayat başlangıcı kararı aldılar. Bugün sevgili şahitlerimizle beraber bu nikah masasını oluşturduk. Bizim için de nadir olan bir olaydır. Dışarıda nikahlar kıyıyoruz ama böyle güzel bir mekanda ilk defa nikah kıyılıyor. Diliyorum sizin bundan sonraki hayatınızda mutlu ve huzurlu bir evliliğiniz olsun. Burada kalan misafirlerimize de örnek olabilir. Çünkü böyle bir deneyimi ilk defa yaşıyoruz ve son derece mutlu olduk” diyerek nikah cüzdanını Ayten Burat’a teslim etti.

“Evlendikten sonra da burada kalacağız”

Nikah masasına oturan Ayten Burat, çok heyecanlı olduğunu ifade ederek “Hayati bey ile iyi bir dosttuk, iyi bir arkadaştık. Dostluğumuzu perçinlemek istedik. Sevgiye dönüştü ve evlenme kararı aldık. Evlendikten sonra da burada kalacağız. Çünkü personelden, yöneticilerimizden, herkesten çok memnunuz. Kendi evlerimize gitmeyi asla düşünmüyoruz” dedi. Hayati Yazgı ise, “Şubat ayında merkeze geldik. Ayten hanımla da burada tanıştık. Sonra iyi bir dost olduk ve evliliğe karar verdik. Evlendikten sonra da burada yaşamaya devam edeceğiz. Personelden çok memnunuz, bize burada iyi bakıyorlar. Ayrı eve yerleşmeyi hiç düşünmedik” diye konuştu.

Nikahın kıyılmasının ardından ise pasta kesimi gerçekleştirildi.  Nikah törenine ikinci baharlarını yaşayan çiftin arkadaşları ve ailelerinin yanı sıra Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Sağlık İşler Müdürlüğü yetkilileri ve merkez çalışanları katıldı.

Metin Özöğüt Yaşam Merkezi Zincirlikuyu Mahallesi, Demetgül Sokak No:7’de hizmet vermeye devam ediyor.

Editör: Mustafa YILDIRIM