Tepebaşı Belediyesi, kentte yaşayan çocuklar ve gençler için hem faydalı hem de keyifli aktiviteler düzenlemeyi sürdürüyor.

Tepebaşı İklim Sözcüleri Programı altında çocuklara doğa-çevre ve iklim değişikliği bilinci katmak; özgüven, sorumluluk duygusu, liderlik, takım çalışması gibi becerileri ve yetenekleri geliştirip güçlendirmek amacıyla da “İklim İzcileri” programı gerçekleştirilecek. İklim değişikliği konusunda bilinçli bireyler yetiştirmek, ilimiz ve ilçemizde Tepebaşı iklim Sözcüleri ve İklim İzcilerinin yapacağı ortak çalışmalar ile daha güçlü bir ses olarak İklim Krizine “DUR” demek amacıyla düzenlenecek etkinlikte aktiviteler yapılacak.

Kontenjanın sınırlı olacağı iklim izcileri kampı ve eğitimleri için başvurular tamamlandıktan sonra programlar katılımcılara iletilecek. 10-15 yaş arası çocukların katılabileceği eğitimler Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı'nda gerçekleşecek ve uygulamalı kamplar doğayla iç içe başka alanlarda da yapılabilecek. 

İklim İzcileri başvuru formuna https://tinyurl.com/iklimkamp linki üzerinden ulaşılabiliyor. Konu hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar, 0 (222) 211 40 00 – 3353 numaralı telefondan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkililerine ulaşabiliyor.

Editör: Mustafa YILDIRIM