Türkiye genelinde; Galatasaray Lisesi, Kabataş Lisesi, Robert Koleji, Koç Lisesi, Darüşşafaka Lisesi, Marmara Üniversitesi gibi önde gelen lise ve üniversitelerin yer aldığı Best Buddies Turkey’in Eskişehir’deki ilk partner okulu Özel Çağdaş Okulları oldu. Bu kapsamda Güzel İşler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sercan Duygan ile Best Buddies Türkiye Proje Koordinatörü Hasan Barış Uz, Eskişehir’e gelerek projeye dahil olmak için başvuruda bulunan 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine Best Buddies Liderlik Semineri verdi.

ÇAĞDAŞ ÖĞRENCİLERİ, ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLER İLE EŞLEŞECEK

Projenin bir sonraki adımında projeye dahil olan öğrenciler, Eşleşme Töreni’nde özel gereksinimli bireyler ile eşleşerek arkadaş olacaklar. Proje kapsamındaki belli kriterlere göre eşleşen öğrenciler, ayda iki kez yüz yüze bireysel buluşma gerçekleştirecek, haftada bir kez ise iletişim kuracak. Projeye dahil olan öğrenciler, bir yılın sonunda uluslararası geçerliliği olan bir sertifika almaya da hak kazanacak.

“BÖYLE ÖNEMLİ BİR ULUSLARARASI PROJEDE YER ALDIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ”

Liderlik semineri sonrasında katılımcılara teşekkür eden Özel Çağdaş Ortaokul ve Fen Lisesi Müdürü İsmail Samur, “Dünya genelinde uygulanan, ülkemizde ise önde gelen okulların katılımcısı olduğu böyle önemli bir uluslararası projede yer aldığımız için çok mutluyuz. Öğrencilerimizin bu proje ile pek çok kazanım elde edeceğine dair inancımız sonsuz. Katılımlarından ve katkılarından dolayı Sercan Bey ve Barış Bey’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM