Çok sık duyduğumuz bizi de içine alan bir kavram tüketici… Tüketiciler kanunla “özel olarak” korunuyor. Büyük sermaye sahipleri, bankalar, güçlü şirketler karşısında kanunlar ve özel düzenlemeler ile tüketiciler korunur.

İlimizde kurulmuş olan Tüketiciye Destekleme Derneği de tüketicilerin desteklenmesi ve bilinçlendirilmesi, hem de tüketicilerin problemlerine çözüm getirilmesine yönelik düzenlemeler yapılması için lobi faaliyetleri yürütmektedir.

Tüketiciyi Destekleme Derneği bilginin güç olduğunu bilerek, mümkün olduğunca çok kişiye ulaşmayı amaçlamaktadır. Bu nedenle haftada bir gün çarşamba günleri Eskişehir’in haber sitesi Esgazete’deyiz.

Bilinçli tüketici öncelikle hayır demeyi bilen tüketicidir. Kendi ihtiyaçlarımızı herkesten daha iyi biliriz, kendimize düşünme zamanı tanıyalım. İmzamız değerli, kişisel bilgilerimiz değerlidir. İmzamız bizi borçlandırır. Öncelikle bizim imzamız olmadan bizi borçlandıramayacaklarını bilmeliyiz. Bunun dışında başta kredi kartı bilgilerimiz olmak üzere şahsi bilgilerimizi kolayca paylaşmamalıyız.

Başta “hayır” demeyi başarabilirsek. Dolandırıcılık mağduru olmaktan korunuruz. Hayır demek, net bir dille konuşmak, vaatlere kanmamak, kırıcı olmayı göze alabilmek “mağdur” sıfatı ile anılmamızı önler. Düşünmeden imzalamayın, okumadan imzalamayın, kimseye güvenmek zorunda kalmayın…

 

                                                                       Av. Pınar TURHANOĞLU GÜCÜYENER