Eskişehir bugün Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin oyunu yüze otuz bandına yükselten, 15 milyon 336 bin oy alan bir ismi ağırladı.

Muharrem İnce’nin Eskişehir gezisinde ince ince mesajlar vardı.

Esnafla sohbet etmedi belki ama, hepsine ayrı ayrı seslendi:

Cep telefon satış yapan esnafa "Akıllı telefondan sonra, akıllı siyaset geliyor"

Ayakkabıcıya, "Boş kutu var mı, dolar dolduracağım"

Gözlükçüye, "Dünyayı pembe gösteren gözlük var mı?"

Sizi tek başınıza çekelim diyen gazeteciye, "Tek adam siyasetine son, ortak akıl ve ekibimizle yola çıktık ekibimle birlikte çekin" derken, öğrencilere en çok, Hangi dersi seviyorsun ve memleket neresi? sorusunu yöneltti.

Muharrem İnce'yi görmek için şehir dışından gelen ya da programını değiştiren birçok kişi gördük.

Memleket hareketi sloganı ile yola çıkan İnce, kent turuna Köprü Başı'nda başladı. İsmet İnönü Caddesi, Hamam Yolu ve Odunpazarı güzergahında tamamladı. Köprübaşı, Porsuk Bulvarı ve İsmet İnönü gibi kısa güzergahı 50 dakikada çıkabildi.

Pandemi sürecinde herkesin çekindiği bir ortamda İnce’ye ilgi oldukça fazlaydı. Fotoğraf çektirmek isteyenlerin hemen hemen hepsinin talebine cevap verdi.

Gençlerle özellikle ilgilendi.

Zabıtaları görünce "Hocaya selam söyleyin" diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i unutmadı.

Muharrem İnce gezisinin başında gazetecilerin sorusuna verdiği cevapta CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Kısa süre de olsa Eskişehir'de bir İnce rüzgarı eski desek yanlış olmaz. Muharrem İnce vatandaştan bir karşılık bulmuş gibi görünüyor...

Peki parti kurar mı sorusuna gelince...

Benim kanaatime göre İnce seçimlere katılabilmek partiler için gerekli son süreye kadar bekleyecek.  CHP'de genel başkanlık değişimi ile ilgili bir hareketlenme, bir umut ışığı bulamaz ise hemen partiyi kuracaktır. Bugün Muharrem İnce, Memleket Hareketi ekibini tek tek tanıtırken bunun bir siyasi oluşumun altyapısı olduğunu hissettirdi. Çünkü bu ekibi kurucu olarak tanıttı, belki de yeni siyasi partinin kurucu ekibi bu olacak…

Ancak dediğim gibi bence İnce'nin önceliği CHP genel başkanlığı olacaktır.