Saadet Partisi Tepebaşı İlçe Eğitim Başkanı Tuncay Akyol haftalık basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “  Son zamanlarda vatandaşlarımızla birebir temaslar kuracak çalışmalar yapıyoruz. Geçim ittifakı stantlarımızla, Dert duvarı çalışmalarımızla, esnaf ve kahvehane çalışmalarımızla, kırsal mahalle ziyaretlerimizle ve diğer çalışmalarımızla sürekli sokaklardayız. Halkımızın büyük bir çoğunluğunun mutsuzluğunu bizzat görüyoruz. Önceki esnaf ziyaretlerimizde müşterisi nispeten yoğun olduğu için esnafa bir selam verip çıkardık. Şimdi ise bir esnafa girip 10 dk da çıkmadığımız oluyor. Neden? Çünkü iş yok, dert çok. Ve maalesef dertleri çözmelerini beklenen siyasiler ortada yok. Daha acısı esnafın dile getirdiği dertleri inkar ediyorlar. Esnafı suçlayıp, terör listesine eklemeye kalkışıyorlar.

Biz Saadet Partisi olarak yüz vatandaşımızı ilgilendiren bir konuda da milyonlarca insanımızı ilgilendiren bir başka konuda da aynı hassasiyeti taşıyoruz. İnsanımızın derdi, bizim derdimizdir; çözümü de bizim boynumuzun borcudur.Milletin problemi, bizim problemimiz; milletin önceliği bizim önceliğimizdir.Biz, daha tam kış gelmeden kara kara elektrik ve doğalgaz faturasını düşünen insanımızın sıkıntısını kendi sıkıntımız olarak görüyoruz.

Biz, milletimizin çarşı-pazardan elinin boş dönmesine razı değiliz.Biz, Ak Parti iktidarına verilen 19 yılın böylesine heba edilmesinden memnuniyet duymuyor, bilakis üzülüyoruz.Ama inanıyoruz ki ilk seçimde milletimiz Saadet Partisi'ni güçlü bir şekilde yetkilendirecektir. O zaman değil 19 yıl, 19 ayda da ülkemizin çehresi değişecek, insanımızın çehresinde uzunca bir süredir kaybettiği tebessümü de yeniden göreceğiz.

Üreterek, israfa ve borca dayalı ekonomiye son vererek, hem üreticiyi hem de tüketiciyi koruyacak modellerle hayat pahalılığına son verecek, zam furyasına dur diyecek, insanımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz.Ülkemizin içine sürüklendiği problemler tahminlerimizin çok ötesinde, bu problemlerin üstesinden gelmek kolay bir iş değil. En önemli konu bu problemler karşısındaki bizim tavrımız ve yaklaşımımızdır. Eğer bizim yaklaşımımız doğru olmazsa çözüm mümkün olmaz.Yaklaşım değiştiğinde mağdur kitleleri hasmımız değil, dostumuz görüyoruz demek bile büyük merhaledir. Hemen ardından yolsuzluğa, israfa, şatafata müsaade etmemek kaynak birikiminin ilk adımı olacaktır.

Biz böylelikle beklediğimizden büyük kaynak bulur ve bu kaynaklarla vatandaşın derdini çözeriz.

İlk işimiz üretimi arttırmak olacaktır. Üretim bizim derdimize derman olacaktır. Mesele bu kadar basit lakin sanki bu ülkede iktidarın takip ettiği yoldan başka bir şekilde ekonomi, adalet, eğitim düzelmez gibi bir anlayış var.Çok kısa bir zamanda problemleri çözmek mümkün, bir insanın yürüyüşünden onun hedefine ne kadar zamanda varacağını tahmin etmek mümkündür.

Bu sözlerle basın toplantımıza son veriyor, toplantımıza katılımınız için sizlere teşekkür ediyorum.Hayırlı günler diliyorum, Allah'a emanet olunuz.”

Editör: TE Bilişim