Eskişehirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul'da yaşayan Eskişehirliler'i bir araya getirebilmek amacıyla her ayın 26'sında el kültürü ön planda tutan ekinlikler gerçekleştiriyor.

WhatsApp Image 2022-02-28 at 11.36.16 (1)

Program hakkında bilgi veren Boğazın Kırmızı Şimşekleri Derneği Selahattin Erdoğan şunları söyledi; “

Dünyanın en kalabalık şehirlerinden biri olan İstanbul tarihten gelen güzellikleri ve ekonomik cazibesi ile Anadolu'nun her kentinden insanı cezbeden masalsı şehir.

Yaklaşık 60 Eskişehirli'nin de cazibesine kapılarak yerleştiği ve yaşamını sürdürdüğü aziz İstanbul.

Bu cazibe merkezi kentte zaman zaman Anadolu insanının kendi kültürünü, kendi gelenek ve göreneklerini yaşatmak için verdiği çabalar azalsa da devam ediyor.

Çeşitli etkinlikler düzenleyerek, geldikleri yeri unutmamak ve gelecek nesillere kendi kültürlerini unutturmamak gayesiyle yapılan bu etkinliklerden biri de 26 Şubat 2022 Cumartesi günü Kartal ilçesinde yapıldı.

*

Yıllardır Kartal'da faaliyetlerini başarıyla sürdüren Eskişehirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul'da yaşayan Eskişehirliler'i bir araya getirebilmek amacıyla her ayın 26'sında el kültürü ön planda tutan ekinlikler gerçekleştiriyor.

Derneğin yeni başkanı Orhan Aktepe genç ve dinamik bir başkan.

Eskişehir'e ve Eskişehirspor'a olan sevdasını gurbette daha güçlü yaşatmak ve genç neslin de bu sevda ile yaşamasını kendisine kutsal bir görev olarak gören Orhan Aktepe ve yönetim kurulunda aynı çaba ile çalışan Eskişehir ve Eskişehirspor sevdalısı insanların hazırladığı Arabaşı Günü'ne biz de Eskişehirspor kulübü Asbaşkanı ve Boğazın Kırmızı Şimşekleri Derneği Yönetim Kurulu üyesi, Diş Hekimi Dt. Y. Oğuz ŞENGEL ile birlikte katıldık.

*

İstanbul'un en merkezi noktalarından birinde Eskişehirspor bayraklarıyla donatılmış dernek merkezine vardığımızda hissettiğimiz mutluluk her şeye bedeldi.

Derneğin önünde ESES formalı kaşkollu hemşehrilerimizle kucaklaşmak, gençlerimizi bu ortamın içinde görmek, bugünü düzenlemekte en büyük paya sahip olan kadın kolları üyelerinin bile siyah kırmızı giyindiklerini görmek tarif edilemez bir mutluluktu. Bu noktada öncelikle Eskişehirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kadın Kolları başkanları Kezban Yurter Mola ve Emine Çamlı hanımefendilere hem teşekkür etmek hem de kendilerini hassaten kutlamak isterim.

*

60 bine yakın Eskişehirli'nin yaşadığı İstanbul'da ne yazık ki, böylesi kalabalık katılımların yaşandığı etkinlikleri pek göremiyoruz. İstanbul Eskişehirli Yönetici ve İşadamları Derneği'nin iftar ve kahvaltı etkinlikleri dışında ilk defa böylesi kalabalık bir etkinlik ile bir arada olmak bizleri yeniden umutlandırdı. Etkinlik süresince gençlerimizin de çok aktif bir şekilde katılım sağladıklarını ve etkinliğe destek olduklarını görmek, bu etkinlikte kadınlarımızın baş rol oynadığını görmek ayrı bir umut ve mutluluk kaynağı oldu bizler için.

*

İstanbul'da Eskişehir ve Eskişehirspor adına güçlü bir lobi oluşturma gerekliliği her geçen daha çok önem arz etmektedir. Bu tür etkinlikler de bu lobiyi oluşturmak için çok önemli. Önümüzdeki günlerde çalışmalarımızı hızlandırmak ve hem Eskişehir'in hem de Eskişehirspor'un haklarını daha iyi koruyup kollayabilmek için bu tür buluşmaları daha geniş kitlelere yaymak gerekmektedir. İnşaallah bunu da başaracağız.

Eskişehirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği bizlere umut ve çalışma azmi veren bu etkinlikler ile önemli bir iş başarmaktadır. Dernek başkanı Orhan Aktepe nezdinde tüm yönetim kurulu üyelerini ve bu etkinliklere katkı sağlayan, katılım sağlayan tüm Eskişehirlileri kutluyor ve teşekkür ediyorum.

Yaşasın Eskişehirspor!..

Yaşasın Eskişehir Sevdamız!..”

Editör: Mustafa YILDIRIM