İstifa etmek, ölümün acısını hafifletir mi?

Osmangazi Üniversitesi’nin bilimsel çalışmaları ile Türkiye ve dünya gündemine oturmasını isterdik. Maalesef katliam ile gündeme geldi.

FETÖ örgütlenmesinin en yoğun olduğu ve operasyon yapıldığı üniversitelerden birisiydi. Bu yoğun günlerde Osmangazi Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen’in ne yorumunu okuduk ne  de sesini duyduk…

Şimdilik bu katliama dönelim…

Nasıl olduğunu emniyet ve yargı ortaya çıkaracaktır?

Katliamdan birkaç saat sonra üniversitenin öğretim üyelerinden Profesör Ayşe Aybay’ın isyanı ve söyledikleri çok önemliydi… Daha sonra ölenlerin yakınlarının söylemleri de Aybay’ın söyledikleri ile örtüşüyordu.

Benim sorularım olacak rektör Gönen’e…

Prof. Ayşe Aybay’ın sözlerinin üzerinden gidip sorularımı yönelteyim.

“Volkan Bayar hakkında defalarca Rektörlüğe ve YÖK’e şikayette bulunduk, ancak hiçbir işlem yapılmadı… Dilekçelerimizin sisteme girmemesi için memurlara talimat verdiler. Kavga dövüş işleme soktuk dilekçeleri. Hiçbirine yanıt alamadık. Şimdi kim verecek 4 tane canın hesabını? Bu yaşananların hesabını kim verecek?”

Sayın rektör Gönen, üniversitenin öğretim üyeleri katil zanlısı hakkında 1,5 yıldır şikayet dilekçeleri vermişler.

-Bu dilekçeler neden önce sisteme girilmedi?

-Sisteme girildikten sonra bu dilekçelere niye yanıt verilmedi.

-Volkan Bayar hakkında idari soruşturma ne zaman açıldı?

-Sizin de ‘psikolojik sorunu’ olduğunu söylediğiniz bu kişiyi ‘soruşturmanın selameti’ açısından açığa almayı hiç düşündünüz mü?

-Bu kişi, Eğitim Fakültesi’ndeki sınavlara neden hiç gözetmen olarak görevlendirilmedi?

-Bu kişinin ‘psikolojik sorunları’  olduğunu bildiğiniz halde ve fakülte içindeki diğer akademisyenlerle sorunu olmasına rağmen neden müdahalede bulunmadınız?

-Bu kişi, üniversitedeki bir çok kişiyi ‘Fetö’cü diye ihbar etmiş veya şikayette bulunmuş. Rektörlük olarak bu kişi tarafından yapılan ihbar ve şikayetlerden işleme koyduğunuz var mıdır?

-Yapılan ihbarlar sonucunda kaç tane personel hakkında soruşturma açtınız?

-Eğer soruşturma veya işlem yaptıysanız; bu kişi hakkında diğer öğretim üyelerinin yaptıkları şikayet dilekçelerini hemen niye dikkate almadınız?

       +++                     +++                 +++

Katliam sonrası, gerek öğretim üyeleri, gerekse öğrenciler ve ölenlerin yakınları tarafından Osmangazi Üniversitesi Rektöre büyük tepki gösterip istifa etmesini istediler…

Sadece istifa etmekle bu olayın görünmeyen buz dağı ortaya çıkarılacak mıdır?

İstifa etmek ölümlerin acısını hafifletir mi?