31 Mart yerel seçimlerinde yeniden Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, belediyeye gelişinde, belediye personeli, partililer ve vatandaşlar davul-zurna ve çiçeklerle karşıladı.

Vatandaşların sevgi seline muhatap olan Büyükerşen daha sonra belediye binasının merdivenlerinde bir konuşma yaparak Eskişehirlilere bir kez daha teşekkür etti.

“Bugüne kadar Eskişehir'e başardığımız işler yalnız benim başıma yaptığım işler projeler değildir” diyen Büyükerşen, “Büyükşehir Belediyesi'nin 7'de70'e bütün üst derece bürokratlar, memurları, işçileri, tüm emeklerini veren insanların payı büyüktür. Hiç kuşku yok ki yaptığımız eserlere sahip çıkan siz Eskişehirlilere kadar payı en az onlar kadar büyüktür” dedi.

Yeni AKP büyükşehir belediye meclis üyelerinin ‘siyasi engellemeleri’ olmayacağına ümit ettiğini vurgulayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen şunları söyledi:

“İnşallah bundan sonra Büyükşehir Belediye Meclisi'nde son 15 yılda AKP'lilerin her toplantıda Eskişehir için yeni güzel projeyi ret etme gibi kaprisleri, siyasi engellemeleri olmayacağını ümid ediyorum. Bu nedenle ilçelerimizden gelen meclis üyelerimiz diğer parti meclis üyelerimizin bundan böyle de tek düşüncelerinin yalnız ve yalnız Eskişehir'in, Eskişehirlilerin kazanç ve bütün Türkiye'ye hizmet etmek olduğunu düşünecekler diye düşünüyorum. İnşallah böyle olur. Çünkü istemüzük diye bir kadro vardı. Siz bu kadroya bir ders verdiniz. En iyi günler huzurlu, huzurlu, huzurlu, Eskişehir'de gururlu, gururlu, gururlu bir şehrin halkı olarak Eskişehir'de yaşamaktan her zaman mutluluk duyacaksınız. Allah ömrünüzün sonuna kadar sizi güzel bir şehrinde olmanın takdir etmenin ve korumanın ve sürekli güzelliklere düşünen bir insan olarak benimle birlikte olmanızı çok arzu ediyorum. Allah nasip ettiği sürece ömrüm olduğum sürece çalışmaya devam edeceğim. Ben sizlerin hizmetkarıyım, kadrolarımda öyle. Tepebaşı Odunpazarı da belediye başkan arkadaşlarımda yeni projeler üretmekten yarışacaklardır.

Verdiğiniz oylara karşılık emeklerimizi helal ediyorum şimdiden.”