İzmir ortodonti tedavisi; diş hekimliğinin uzmanlık alanlarından biridir ve dişteki şekil, pozisyon bozukluklarını gidermeye yarayan tedavi teknikleri ile ilgilidir.

Bu anabilim dalında uzmanlaşmış diş hekimleri dişlerin kemik dokusunda var olan şekil deformasyonlarını düzeltmek için gerekli işlemleri uygular ve takip eder. Ayrıca bireyin sağlık problemine göre çenenin birbiri ile olan uyumu, çenenin konumu gibi konularla da ilgilenmektedir.

Halk arasında sanılanın aksinde bu tedavi metotları sadece çocuklarla sınırlı değildir. Yeni gelişen teknikler sayesinde her yaştan birey ortodonti tedavisi alabilir. Benzer şekilde diş tellerinin görünümünden rahatsız olan insanlar için şeffaf yapıda görünmeyen teller bile gelişen teknoloji ile birlikte üretilmiş durumdadır.

İzmir Ortodonti

İzmir ortodonti; çapraşık ve birbirileri ile aralarında olması gereken uyumu herhangi bir nedenden dolayı göstermeyen dişlerin şeklini düzelten bir tedavidir. Bireyin gülüşünü estetik hale getirme, konuşma sırasında dişlerden kaynaklanan telaffuz bozukluklarını giderme, çenenin daha estetik bir form kazanması gibi ortodonti tedavilerinin birtakım faydaları vardır.

Tedavide ilk olarak detaylı bir muayene ve panoramik röntgen çekimi yapılarak dişlerin kök kısımlarından itibaren pozisyonları hakkında bilgi sahibi olunur. Ardından buna göre bireyin tedavi planı oluşturulur.

Ortodonti İzmir alanında kullanılan diş teli türleri;

·        Şeffaf plak

·        Porselen diş teli,

·        Lingual diş teli

·        Metal diş teli şeklindedir.

Bireyin bütçesi, talepleri ve muayene bulgularına göre diş hekiminin tercihine göre diş teli türü tespit edilir ve ardından uygulanır.

Bundan sonra bireyi en az 6 ay en fazla 3 yıla kadar süren bir tedavi süreci beklemektedir. Yapılan düzenli kontroller ile bireyin durumu takip edilir. Diş hekiminin uygun gördüğü tarihte diş telleri çıkarılır. Diş telleri çıkarıldığında sağlıklı, estetik açıdan herhangi bir şekil problemi olmayan bir gülümseme olur.

Eğer diş hekimi uygun görürse bir süre retrainer (koruyucu ve destekleyici) tedaviye de devam edilebilir.

Bundan sonrası için sağlıklı bir ağız ve diş yapısına sahip bireylerde olduğu gibi ortodonti tedavisi almış kişilerin de 6 ayda bir diş hekimlerine kontrole gitmeleri tavsiye edilmektedir.

Editör: Mustafa YILDIRIM