Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili Dr. Jale Nur Süllü, Makine Mühendisleri Odası’nda gerçekleşen toplantıda, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda Meclis’te yürüttükleri çalışmaları anlatarak kadın dayanışmasının güçlendirilmesi için, Kadın Çalışma Grubu ile görüş alışverişinde bulundu.

Türkiye’de iş yaşamında, karar alma mekanizmalarında, siyasette yeterince kadının yer alamaması ile artarak devam eden kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin kökeninde toplumsal cinsiyet eşitsizliği olduğunu vurgulayan Süllü, mevcut iktidarın bakış açısıyla  sorunların çözülemeyeceğini söyledi: “Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini sağlamaya yönelik kadınların en büyük kazanımı İstanbul Sözleşmesi’nden tek bir erkeğin kararıyla çıkmaya kalkan, 6284’ü etkin uygulamayan saray, Ceza Kanunu’nda değişiklikle kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin önlenebileceği düşünüyor. Kadına yönelik eziyet suçu olan şiddetle mücadele ediyormuş gibi görünüp, gerçek mücadeleyi yürüten kadınların sesini kısmaya çalışarak gerçekleri gizleyebileceklerini sanıyorlar. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na açtıkları kapatma davasında da asıl amaç, kadınların güçlenmesini ve kadın mücadelesini engellemek.” diyen Süllü, tüm bu haksız, hukuksuz uygulamaların, iktidarın kendi varlığını sürdürebilmek için başvurduğu ayrıştırmacı ve kutuplaştırıcı siyasi anlayışının dışa vurumu olduğunun altını çizdi.

Toplumsal muhalefetin sesini kısmaya yönelik sistematik şekilde artan baskıya karşı, mücadeleden geri durmayan TMMOB Eskişehir İKK Kadın Çalışma Grubu ve Başkanı Dr. Ayşe Aydan Barut’a teşekkür eden Jale Nur Süllü, kadınların iş yaşamında, siyasette, yaşamın her alanında daha fazla yer alabilmesi ve görünür olması için, kadın dayanışmasının önemine vurgu yaparak işbirliği çağrısında bulundu.

Editör: Mustafa YILDIRIM