Çağdaş Kolejliler Kadın Basketbol Takımı ile 2021-2022 sezonunda Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nde mücadele edecek. Çağdaş Kolejliler GSK Başkanı Doç. Dr. Yavuz Tuna çekişmeli lige hazır olduklarını belirti.
Çağdaş Kolejliler GSK’nın Eskişehir’deki Emek, Gökmeydan, Yeşiltepe, Sarıcakaya gibi mahallelerden 120 sporcusu olduğunu kaydeden Kulüp Başkanı Doç. Dr. Yavuz Tuna, Çağdaş Kolejliler Kadın Basketbol Takımı ile 2021-2022 sezonunda Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nde mücadeleye hazır olduklarını ifade etti. 
Eskişehir’in ulusal liglerde oynayan tek basketbol takımı olan Çağdaş Kolejliler Kadın Basketbol Takımı, 2021-2022 sezonunda Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nde mücadeleye hazır. Yeni sezona güçlü kadrosu ve teknik ekibiyle hazırlanan Çağdaş Kolejliler GSK yönetimi, düzenlenen basın toplantısında kulüp çalışmaları ve yeni sezona ilişkin hedefleri hakkında bilgi verdi. Çoğunluğu Özel Çağdaş Okulları öğrenci ve mezunlarından oluşan Çağdaş Kolejliler Kadın Basketbol Takımı için 2021-2022 sezonu başlıyor. Kadınlar Bölgesel Basketbol Liginde mücadele eden Çağdaş Kolejliler, ilk maçında 27 Kasım Cumartesi günü Ankara Yeni Sincan Spor Kulübü ile karşı karşıya gelecek. Maç, Eskişehir Yenikent Şehit Anıl Gür Spor Salonu’nda saat 18.00’de başlayacak. Bu maç ile yeni sezona “merhaba” demeye hazırlanan Çağdaş Kolejliler GSK, düzenledikleri basın toplantısında sezona ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantıya; Çağdaş Kolejliler Kulüp Başkanı Doç. Dr. Yavuz Tuna, Yönetim Kurulu Üyesi Basketbol Şube Sorumlusu Cengiz Hakan Aydın, Baş Antrenör Burak Şen, Yardımcı Antrenör Emrah Fidan ve takım oyuncuları Semra Kazanç ile Buse Tunçelli katıldı. 
ESKİŞEHİR’İN ULUSAL LİGLERDE OYNAYAN TEK BASKETBOL TAKIMI
Çağdaş Kolejliler GSK’nın kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Kulüp Başkanı Doç. Dr. Yavuz Tuna, “Bir sosyal sorumluluk projesi olarak kurulan Çağdaş Kolejliler GSK; Eskişehir’deki kız çocuklarının ve kadınların basketbola ilgisini arttırmak, hayat boyu spor yapma alışkanlıkları kazanmalarını sağlamak, spor ile akademik başarının yan yana olabileceğini kanıtlamak, ilgi duyan her kız çocuğu ve kadının basketbol oynamasına imkân sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Özellikleri olan ve sosyo-ekonomik olarak dezavantajlı grupta bulunan kızların nitelikli eğitim alarak başarılı sporcu olmanın yanı sıra başarılı iş insanı olmalarını da hedefleyen Çağdaş Kolejliler GSK; Eskişehir’deki Emek, Gökmeydan, Yeşiltepe, Sarıcakaya gibi mahallelerden 120 oyuncuyu oyuncu havuzunda bulundurmaktadır” diye konuştu. 
ESKİŞEHİR GENELİNDE YAPILAN TARAMALARLA YENİ SPORCULAR YETİŞTİRİLİYOR
Yönetim Kurulu Üyesi Basketbol Şube Sorumlusu Cengiz Hakan Aydın, Çağdaş Kolejliler GSK’nın hem milli takıma sporcu yetiştiren hem de sporcuları arasından basketbol antrenörleri yetiştirdiğini belirtti. Aydın, “Çağdaş Kolejliler GSK olarak her yıl milli takımlar için seçmelere oyuncular gönderiyoruz. Eskişehir genelinde taramalar yaparak potansiyel basketbol oyuncularını seçerek onları yetiştiriyoruz. Tüm bunların yanı sıra, kendi oyuncularımız arasından basketbol antrenörleri yetiştiriyoruz” diye konuştu.  Aydın, kulübün tüm faaliyetlerini sürdürülebilir biçimde yürütülebilmesi için stratejik ortaklar ve gönüllü yöneticilerle çalışıldığını da sözlerine ekledi.   
İLK MAÇ 27 KASIM CUMARTESİ SAAT 18.00’DA
Çağdaş Kolejliler Kasın Basketbol Takımı Baş Antrenörü Burak Şen, son 6 yıldır Kadınlar Basketbol Bölgesel Liginde yer alan takımın, 2021-2022 sezonunda Kadınlar Bölgesel Basketbol Liginde mücadelesine başlayacak olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti. 
ESKİŞEHİRLİ SPORSEVERLERİ TAKIMIMIZI DESTEKLEMEYE DAVET EDİYORUZ
Şen, “Ligdeki mücadelemiz, uzun bir aradan sonra 27 Kasım Cumartesi günü yeniden başlıyor. Güçlü takım ve teknik ekiple yeni sezona iddialı bir giriş yapmayı hedefliyoruz. Tüm Eskişehirli sporseverleri, Eskişehir’in ulusal liglerde oynayan tek basketbol takımı olan Çağdaş Kolejliler Kadın Basketbol Takımını desteklemeye davet ediyoruz” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM