www.esgazete.com 2013 yılından bu yana siz değerli okuyucularımızın sonsuz desteği ile Eskişehir'in bir değeri haline dönüştü.

Tavrını her zaman halktan, doğadan ve insan haklarından yana ortaya koyan, Atatürk'ün çizdiği yolda ilerleyen Esgazete, dik duruşu ile her zaman takdir almıştır.

Son bir kaç gündür  İstikbal Gazetesi çalışanı, Çağdaş Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi  Özge Zaim  www.esgazete.com kurumuna, şahsıma ve Yazı İşleri Müdürümüz Şenay Yıldırım'a koordineli bir şekilde sosyal medya hesabı ve mesaj gruplarından gazetecilik mesleğine yakışmayacak bir şekilde, etik kuralları da hiçe sayarak, hiç bir dayanağı olmayan gerçeği yansıtmayan ve rencide edici ifadeler ile paylaşımlar yapmasını şaşkınlıkla takip ettik.

Sonuna kadar haklarımızı hukuk ve Eskişehirliler önünde kendi gücümüzle savunacağız.

Bahse konu kişi tarafından başlatılan gerçeği yansıtmayan paylaşımların zamanlamasına bakmak bile bunun bir hazımsızlığın sonucu ortaya çıktığını anlamak için yeterlidir.

Bu kişi sosyal medya kanallarından aklına estiği gibi kişileri karalamayı, alışkanlık haline getirmiştir ve bunu gazeteci kimliğini kullanarak yapmaktadır.

Kamuoyu önünde yakın zamanda kendisinin başlattığı ve bir çok mağdur ettiği kişilerin de sessiz kalmayarak bahsi geçen kişiyi kınamaya davet ediyor ve bilinen olayları en gerçekçi şekilde kamuoyu ile paylaşmaya davet ediyoruz.

Karalamalara sessiz kalmak bizde olmaz, sonuna kadar hesabını hukuk ve gazetecilik etiğine uyarak soracağız.

Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yıldırım

Editör: Mustafa YILDIRIM