Dünya ülkelerinin  büyük, küçük  takımlarının  bile borçları, gelirleri  ve giderleri  basit bir şekilde açıklanırken yılan hikayesine dönen borcumuzun miktarı herşeyin önüne geçer oldu. Eskişehirsporumuzda maalesef borç nedir bilen yok göreve gelen yönetim ilk işi  hesapları denetleme şirketine veriyor ve bir sene sürmeden yine bir genel kurul gelen yönetim yine bağımsız denetleme şirketine veriyor. Aslında borç şu kadarmış hangi şirkete ve hangi yönetime inanacağımızı şaşırmış durumdayız arkadaş bu kadar zormudur bu kulübün borcunu net olarak açıklamak.Düşününki başkan yardımcısı bile kulübün borcunu bilemiyor. Fakat gerçek olan şudurki borçsuz kulüp olmaz, tamam borcumuz var çözümü nedir ona bakalım, çözüm defaten para bulmak değildir olmamalıda sürekli gelir getiren projeler yada kaynaklar bulmak gerek, her yönetime gelen işte bize şu kadar para verin bunu yatıralım şunu ödeyelim gibi serzenişte bulunuyorlar anlık durum nedeniyle haklılarda, ancak Eskişehirspor için şehrimizin en işlek yerlerinde otoparklar, düğün salonları ve akarlar yaptırılmalı mevcut belediyelerin bu kadar destek olduğu bir zamanda  yaratıcı projeler ile gidilmeli belediyelere, çözümün birtanesi de süperlige çıkmaktır  çünkü süper ligin geliri de süper. Süper lig yolunda bu taraftar sabrader yeterki tünelin sonundaki o ışık gözüksün.

Bir futbol şehri olan Eskişehir’de  süper lig takımlarının bile kıskandığı örnek taraftara sahibiz, başkan adaylarının bu kadar az sayıda olması bir tesadüf müdür yoksa işadamlarının başkan olmaya korkmasımıdır veya siyasetin spora bu kadar çok bulaşmasımıdır, yoksa borcun korkulan bir rakam olmasımıdır.  Oysa mevcut sistemde borcu yapan yöneticininin yükümlülüğü bulunmamaktadır yani borcu yap kaç git oh ne ala. Durum böyle iken bu şehir neden başkan adayı üretemiyor, Eskişehirspor’a başkan olmak büyük bir popülarite ve marka değeri birçok süperlig takımından bile daha yüksektir. Eskişehirspor’a başkan olmak evet büyük bir şereftir o yüzdendirki Kulüpler birliği başkanlığı defalarca bizden çıkmıştır. Eskişehirspora başkan adayı olmak rakamsal anlamda ucuz olmamalı başkanlığa aday olan büyük rakamlarla gelmeli bu seyirci önüne, bana şu kadar para bulun diye gelmemeli. Bu arada İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) 1968 yılından bu yana aralıksız gerçekleştirdiği ve sektör için en değerli verileri oluşturan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2017” araştırmasının sonuçları açıklandı. Buraya kadar bize ne diyeceksiniz ancak  bizi ilgilendiren kısmı bu devler arasında 5 firma varki Eskişehir firması. Bunların içinde ETİ zaten var ve Eskişehirspor için gerekeni yaptığını düşünüyorum, diğer 4 firmaya Eskişehirspor için gerekeni yapıyormu bunu sormak gerekiyor.

2018-2019 Sezonunda bizi daha da güçlü rakipler beklemekte süperligten düşen Gençlerbirliği, K.Karabük ve Osmanlıspor gibi güçlü ekiplerin haricinde birde altligten gelen mazisi büyük takımlar varki Altay, Hatay ve Afyonspor gibi ben Hatay ve Altayın da  güçlü rakiplerimiz olacağını düşünüyorum.