Eskişehirspor Yeni Atatürk Stadyumu’nda lig lideri Kayısı diyarı Malatya’yı ağırladı. Muhteşem bir stadyum, muhteşem bir seyirci, bu tarihi not etmek lazım…
Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.. Daha dün gibi hatırlıyorum Ak Parti’nin eski milletvekili Salih Koca basın mensupları ile temel atıldığı dönemlerde bir gezi düzenlemişti. O’na da buradan selam olun. Yapım aşamasında çok emeği vardı.
Eksiğinin çok olduğu yeni mabedimizde rakip takımın eminim ayakları titremiştir.
Taraftar için muhteşemdi diyoruz ya boşuna değil…
Türkiye’de taraftarın ilk orkestra şefi Amigo Orhan’ın torunları onlar…
Tam bir uyum içinde, tam bir orkestra gibi 90 dakika takımlarını desteklediler.
Taraftarın mükemmelliği, stadyumdaki harika akustik ile birleşince rakip takımın ayaklarını titretecek bir ses ortaya çıkıyor.
Öyle ki birkaç pozisyonda futbolcular hakemin düdüğünü dahi duyamadı…
  2-0’lık skor kolay bir galibiyet algısı yaratmasın. Eskişehirspor 2. Yarı öldü öldü dirildi.
Semih Şentürk’ün ilk yarının bitimine gördüğü kırmızı kartı takımı zora soktu.
İlk yarı her şey yolunda gitti. Ancak ikinci yarı 1 kişi eksik oynayan Eskişehirspor-Malatya karşısında soğuk terler döktü. İkinci yarı Malatya’nın 4 net gol pozisyonu vardı. İkinci yarı Eskişehirspor deplasman, Malatya kendi evinde gibi oynadı, doğal olarak.
 
Boffin ve Erkan olmasa skor bu olmazdı…
Boffin 3 net gol pozisyonuna izin vermedi. Erkan ise takımı yönlendirmesi, ayağında tuttuğu toplar ile rahatlatması ve 2 asisti ile adeta yıldızlaştı.
Yeni sakatlıktan çıkan Ofoedu bekleneni veremedi. Kaan Kanak da çok pas hatası yaptı. İyi bir oyun ortaya koyamadı. Takımın jokeri olması nedeniyle Uğur İnceman ile Hakan Çinemre alkışı hak ediyor. Hürriyet Gücer de çok çalıştı. Tarık ile Kamil de iyi performans sergiledi.
Daha önceki haftalarda 4-3-1-1 sistemi ile oynayan Eskişehirspor 4-3-3 dizilişi ile sahaya çıktı. Kırmızı karttan sonra Teknik Direktör Alpay Özalan eksilen futbolcu karşısında forvet mevkiini boş bırakmayı tercih etti.
Gelelim Alpay Özalan’a…
Sakatlıkta yeni çıkan Ofoedu ilk 11’e alırken formda Meye’yi kesmesi tartışma konusu…
Her oynadığı maçta yetersiz olduğunu gösteren, heyecan yapan, nerde nasıl duracağını bilmeyen, patlamaya hazır bir bomba gibi ortada dolaşan Ramazan’ın oyuna alınması son derece yanlıştı.kadıköy erotik shop
Semih’in atılması ile eksik kalan Eskişehirspor’da forvet mevkiini boş bırakıp, soldan Erkan sağ kanattan Ofoedu (Yerine giren Meye’de ayını pozisyonda oynadı) ile gol aramayı tercih etti. Son derece hatalı davrandı. Takımın dişlileri aksadı. Gol bölgesinde bir oyuncu bırakarak orta sahayı kalabalık bırakabilirdi.
Ofoedu ile Kaan’a çok sabretti.
Yenilseydi oklar üzerinde olacaktı, ancak alınan 3 puan bunun önüne geçti. Alpay hoca zaman zaman hatalar yapabiliyor. Ancak çok zorlukları aşarak geldi bugünlere…
Tecrübe kazandıkça bunlarında da üstesinden gelecektir.
Muhteşem taraftara ve mücadeleleri ile 3 puanı hak eden futbolculara teşekkürler…
Açılışı erkene alınınca doğal olarak bir çok eksiği olduğundan bahsettiğimiz stadyumun maç saatine yetişmesi için emek harcayan Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü, Büyükşehir, Odunpazarı, Tepebaşı, yüklenici firma çalışanlarına da teşekkür ediyoruz. Maç günü de sabahladıklarını biliyorum. 
Eskişehirspor’un önünü açacak bu muhteşem stadyumu kazandırdıkları için Ak Parti’ye ve Eskişehir teşkilatını da unutmak olmaz.