Birsen, “Şehrimizde siyaset yapmış önemli isimlerden olan 23. Dönem Eskişehir Milletvekili Kemal Unakıtan’ın ölümünün yıl dönümünde rahmetle anıyoruz. Görevi süresince çevre yolunun genişletilmesi ve alt geçitlerin yapımı, tren yolu hattının yer altına alınması ile çeşitli köprü ve kavşak yapımları Kemal Unakıtan’ın şehrimizde gerçekleştirdiği önemli hizmetlerden bazılarıdır.

Ayrıca esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik bir çok düzenlemeye imza atan kemal Unakıtan döneminde kendilerine ilettiğimiz borçları nedeniyle araçları bağlanan nakliyeci esnafının sorunları, konfeksiyon ve gıda üretimi ile tamirci esnafının yaşadıkları yüksek KDV oranları sorunu, kaybolmakta olan el sanatlarında faaliyet gösteren esnaf sanatkarlara vergi muafiyeti getirilmesi gibi bir çok önemli sorun çözüme kavuşturulmuştu.

Ülkemize ve esnaf sanatkarlarımıza hizmetlerinden dolayı Eskişehir Milletvekili Kemal Unakıtanı unutmadığımızı belirterek, mekanı cennet olması dileklerimizle bir kez daha rahmetle anıyor, ailesine ve sevdiklerine sabırlar diliyoruz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM