Mas-Fit Spor Kulübü Kick Boks Antrenörü Mehmet Ömürlü, Kick Boks’u kadınlara tanıtmak ve öğretmek için büyük bir çaba gösteriyor. Aynı zamanda Ömürlü, son dört yıldır kadınlara Kick Boks’u sevdirmeyi ve hayatlarında bir kez de olsa Kick Boks yaptırabilmeyi hedefliyor. 

Amacının kadınlara uğradıkları şiddet karşısında kendilerini savunmayı öğretmek olduğunu ve bunun için de kadınlara gruplar halinde Kick Boks eğitimleri verdiğini belirten Ömürlü, “Verdiğim eğitimlerle kadınlara kendilerini savunmayı öğretiyorum. Kick Boks’un kasla yapılan bir erkek sporu ve bir şiddet sporu olmadığını tek bir antrenmanla gösteriyorum. Kadınlara şiddete karşı tek çarenin kendilerini savunmayı öğrenmek olduğunu ve bunun da alacakları savunma eğitimleri ile mümkün olduğunu göstermiş oluyorum.” dedi.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞIYIZ 

Daha önce hiç Kick Boks yapmamış kadınlara kendilerini nasıl savunacakları konusunda uygulamalı seminerler vermeye devam edeceğini söyleyen Ömürlü,  sözlerini şöyle sürdürdü:
“Amacım daha geniş kitlelere ulaşmak. Anne ve babalar çocuklarını daha küçük yaşta savunma sporlarına göndersinler. Böylece kadınlar ileride şiddet mağduru olmaktan kendisini koruyabilir. Ayrıca kadına yönelik şiddetle mücadelemiz devam edecek, kadınlara Kick Boks’u tanıtmaya devam edeceğim.” 

KADINLARA DESTEK VERİN

Ömürlü, ayrıca kadın muhtarlara şöyle seslendi: “Tepebaşı ilçesinde 17 kadın muhtarımız görev yapıyor. Kadına yönelik şiddetle mücadelede Kick Boks tanıtım etkinliklerime destek vermelerini istiyorum. Tepebaşı ilçesinde bulunan kadın muhtarlarımız bana destek verir ise  daha çok kadına Kick Boks eğitimi vereceğim ve bununla beraber kendini savunmasını öğrenen kadınlar olacak. Muhtarlarımız da Kick Boks eğitimleri alsınlar ki diğer kadınlara örnek rol model olabilsinler.”

Editör: Mustafa YILDIRIM