Değerli Okurlar;

Uzlaşma ve Uzlaştırma kültürünü  en çok benimseyen, Ahali olarak da uzlaştırmaya ve Uzlaşma Kurumuna  inanan ve özellikle Dar ve küçük yerlerde yaşayan , halen büyüklerin, o yerin ileri gelenlerin, sevilen ve sözü dinlenilen şahsiyetlerin sözleri üzerine uzlaştırma yapılmakta, vatandaşlarımız bazı olayları bu şekilde sevgi ve saygı çerçevesinde adli bir vaka olmadan, bir şikayete maruz kalmadan veya şikayet sonucu bu tarz kişilerden faydalanılarak , uzlaşmaya – ikna edilmeye Toplum olarak alışık ve hazırız.
Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı’mızın CMK da yapılan son değişikliklerle, uzlaştırmacılık üzerine çok durduğunu, bu konuda büyük emek harcadığını, özellikle Alternatif Çözümler Daire Başkanımız Sayın Orhan Cuni Bey’in Proğramı müsaitse mümkün olan her Uzlaşma ve Uzlaştırma ile ilgili panal ve seminerlere   katılım sağlamaya çalıştığını, hatta katıldığını biliyorum. Bu Çercevede de ;
Büyük bir özveri ile Şehrimizde, uzlaştırmacılığı daha iyi seviyelere çıkarmak için; vizyonları ölçüsünde faaliyet gösteren ESKİŞEHİR UZLAŞTIRMACILAR DERNEĞİ kurucuları ve mevcut yöneticileri büyük gayret göstermekteler.

Öncelikle DERNEĞİMİZ Topluma Tanıtım amaçlı olarak Şehrimizi Yönetenlere bir dizi Ziyaretlerimiz oldu ve olmaya devam edecektir. Bu Ziyaretlerimizden  Valimiz Sayın Özdemir ÇAKACAK, Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Ferhat KAPICI, Uzlaşma Cumhuriyet Savcılarımız İsmail KARTEPER, Ali Haydar KARA, Odunpazarı Kaymakamı Sayın Turhan Hakan BİLGİN Defterdar Sayın Rahim TAŞ’I makamlarında ziyaret ederek UZLAŞMA ve UZLAŞTIRMA KÜLTÜRÜ ile Toplumun kim bu Uzlaştırmacılar dediği bizlerin Toplum nezdinde daha iyi anlaşılabilir olmamızı sağlayacak Tüm Uzlaştırmacıların Karşılaştığı sorunlar bir dizgi halinde gerekli görülen makamlara iletilerek çözüm önerilerimiz girişimlerimiz oldu.
Uzlaştırmacılığa inanan ve büyük bir fedakarlık göstererek uzlaştırmacılık yapmakta olan tüm arkadaşların, elbette Mevcut Derneğimize  katılım sağlayarak, sorunlarını dile getirmelerini ve yetkili ağızlardan çözüm önerilerini dinlemeleri gerekmektedir.
Zaman içerisinde uzlaştırmacı Arkadaşlarımızın  bire bir muhatap oldukları Uzlaşma Cumhuriyet Savcılarımızın katılımları ile Kahvaltı ve benzeri buluşma proğramlarımız olacaktır. Bu Toplantılarımıza hem üye bazında hemde katılım bazında Tüm Arkadaşlarımızın katılımı bizlere güç ve çalışma  şevki verecektir. Her uzlaştırmacı sorunlarının dinlenmesini ve çözülmesini beklemekte, fakat oturduğunuz yerden veya Whatsapp gruplarında sorunları dile getirmek, orada sınırsız yazışmalar yapmak, elbette boş değil, fikir alışverişi olmakta fakat bir derneğe hatta iki belki üç derneğe üye olarak, yapılan çalışmalara, mevcut yöneticilere katkı sağlamak gereklidir. Hatta, çalışmalarından memnun olmadıkları yönetim kurullarını, firikleri ve aktif çalışmaları ile yönlendirmeli, onları çalışma azimlerini arttırmalı, gerekirse uygun dönemlerde yönetimlerde görev almalıdır.
Birlikte güçlü olmak, dernekleşmeden geçmekte olup, tüm uzlaştırmacı arkadaşlar, mevcut sorunlarına acil çözüm bulmak istiyorlarsa, mutlaka mevcut derneklere katılım sağlamalılar.Tüm Dernek Yönetimi Arkadaşlarıma  , uzlaştırmacı Arkadaşlarıma  başarılar dilerim.

                                                                                     Muharrem AKAYDIN

                                                                       Eskişehir Uzlaştırmacılar Dernek Başkanı