Tepebaşı Kırsal Kalkınma Kurulu 2. Genel Kurulu gerçekleştirildi ve kurulun yeni yönetimi belirlendi.

Tepebaşı Belediyesi Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda düzenlenen toplantıya Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra kırsal mahalle muhtarları, STK ve meslek odalarının yöneticileri ve üreticiler katıldı.

Toplantıda katılımcılara seslenen Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, üretim ve üreticinin desteklenmesinin önemine değindi. Başkan Ataç, “Türkiye’de bir belediye meclisi kararı ile kurulan ilk kırsal kalkınma kurulu, Tepebaşı Kırsal Kalkınma Kurulu’dur. Tarım ile ilgili bütünşehir yasasının çıkması ile belediyelerin de tarım ile ilgisi arttı. Belediyelerin böyle bir görevi olmasaydı demek ki tarım çok daha derin sıkıntılar çekecekti. Çok fazla tarım alanı terk edildi, ekilip biçilmiyor. Akaryakıt, elektrik, tohum ve gübre gibi fiyatların son zamanlardaki artışı ile bu noktaya gelindi. Bu sıkıntılar her yıl artarak bugünlere ulaştı. Diliyoruz bu fiyat artışları, enflasyon dursun ve geriye çekilsin. Çiftçisi, emeklisi, çalışanı herkes sıkıntı içinde, yoksulluk çok fazla arttı. Enflasyon geriler ise çiftçimiz de nefes alabilir, bir de kuraklık sorunu var. Belediyelerin yaptığı çalışmalar elbette sorunu çözmeye yeterli değil. Ben de bugün göreve gelecek arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum. Eskişehir ve Tepebaşı tarımına katkılarınız olacağına inanıyorum. İyi işler yapılması en büyük temennimizdir, başarılar diliyorum” diye konuştu.

Kongre Divan Başkanı Prof. Dr. Cengiz Türe ise “Bugün kırsal kalkınma ülkemizin temel meselelerinden bir tanesi. Gıda, su ve hava, yeri doldurulamaz 3 unsur. İstediğiniz teknolojiyi kullansanız da bu 3’ünün önemi çok başka. Gıda konusunda tarım sektörü dışında, insanlarında ilgi gösterdikleri ve katkı sağladığı bir dönemi yaşıyoruz. Bir kent sakininin yaşadığı yere yakın bir noktada kendine yetecek kadar üretim yapması, tarım ve hayvancılık ile uğraşması, kendi ihtiyacı kadar üretim gibi. Dolayısıyla son dönemdeki gıda ürünlerinde yaşanan fiyat artışları da insanları üretim yapmaya teşvik ediyor. Belediyeler ise topluma en yakın kuruluşlar olarak kırsal kalkınma süreçlerinin içerisinde. Bu süreçte kent ve kırsal insanını bir araya getiren, teknik donanım açısından büyük önem taşıyor. Bu kurulun aktif hale gelmesi, görev yapması, belediye bünyesinde olması da çok değerli” sözlerini kullandı.

Programda daha sonra Tepebaşı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nün çalışma ve faaliyetlerine ilişkin bir sunum yapıldı.

Ardından Kırsal Kalkınma Kurulu Yürütme Kurulu asil ve yedek üyeler listesi yapılan açık oylamada oy birliği ile kabul edildi. Mehmet Kızılinler’in başkan seçildiği oylama sonucunda asil üyeler;

Yücel Ekici, İsmail Hakkı Azizoğlu, Orhangazi Öztürk, Mustafa Mihaliç, Levent Özbunar, Burçin Yurdaışık, Emre Tınaz ve Ünal Kara’dan oluştu. Yedek üyeler ise Mustafa İmdat, Gürsel Gür, Eren Çağdaş, Ali İhsan Gürbüz, Gülseren Şenyüzlü, Güler Yalçın ve Ahmet Saltık oldu.

Editör: Mustafa YILDIRIM