Mersin Kızlık Zarı Dikimi, kadın vajinasının (doğum kanalı) açıklığını kısmen kapatan ince bir dokudur. Kızlık zarının varlığı, uzun zamandır kadınlarda bekaret işareti olarak kabul edilmiştir. Kızlık zarı dokusu cinsel ilişki sırasında yırtıldığında ağrıya ve kanamaya neden olabilir, ancak bazı kadınlar yırtılmadan cinsel ilişkiye girebilir, bu nedenle bekaretin açık bir göstergesi değildir. Egzersiz veya tampon kullanımı gibi diğer faktörler de kızlık zarının yırtılmasına neden olabilir. 

Kullanıcılar genellikle Kızlık Zarı Dikimi Fiyatı Mersin sorusunu merak etmektedir.

Kızlık Zarı Yeniden Yapılandırma Ameliyatı İşlemi

Bir kadın kızlık zarı dikimi yani tıp adında hymenoplasti ameliyatı yaptırmaya karar verebilir: Kızlık zarı yırtıldığında vajinanın iç kısmına doğru uzanır. Bu zarı her zaman göremeyebilirsin, Mersin kızlık zarı dikimi operasyonu sırasında doktorlar gerekli müdahaleleri yapacaktır. Kızlık zarı yeniden yapılandırma Hymenoplasti ameliyatı sırasında, doktorunuz kızlık zarının yırtık kenarlarını bir araya getirecek ve dikecektir.

İşlem 30-45 dakika sürer ve bölgeyi uyuşturmak için sadece lokal anestezi kullanılır. Bu, işlem sırasında uyanık olacağınız anlamına gelir. Uyanık olma fikrinden rahatsızsanız, sağlayıcınıza genel anestezi hakkında danışın. Uyumayı seçerseniz, prosedürü bir cerrahi merkezde yaptırmanız gerekecektir.

Kızlık Zarı Yeniden Yapılanma Ameliyatı İyileşme

Kızlık zarı onarımı ameliyatınız tamamlandıktan sonra evinize dönebileceksiniz. İşlemden sonra bir miktar şişlik ve ağrı normaldir. Şişmeyi azaltmak için bölgeye buz paketleri uygulamanız gerekebilir ve sağlayıcınız ağrı kesici ilaç yazacaktır.

İşleminizden 2-3 gün sonra işinize dönebilirsiniz. Bölgeye baskı uygulamadığınızdan emin olun. Birkaç hafta boyunca bisiklet, motosiklet veya ata binmek gibi aktiviteler önerilmez.

Kızlık zarının tamamen iyileşmesi 6 haftayı bulabilir. Sağlayıcınız, cinsel ilişkiye veya diğer faaliyetlere devam etmenin veya başlamanın güvenli olduğu zaman size tavsiyede bulunacaktır.

Kızlık Zarı Dikim Ameliyatı Sonrası 

Ameliyattan sonra hafif bir ağrı bekleyebilirsiniz, ancak 24 ila 48 saat içinde normal aktivitelerinize dönebilmelisiniz. Bu 48 saat boyunca hastanın dinlenmesi önemlidir. Dikişler çözülebilir olduğundan daha sonra alınması gerekmez. Tam iyileşme üç aya kadar sürer, bu süre içinde cinsel ilişkiden kaçınılmalıdır. Kızlık zarı dikimi fiyatı hakkında merak ettiğiniz hususları doktorunuzla görüşmeniz sizler için çok daha sağlıklı olacaktır.

Editör: Mustafa YILDIRIM