Habitat Derneği’nin “İnternetle hayat kolay” projesi kapsamında köyün çocuklarına bilgisayar yazılımı eğitimi vermeye giden Dumlupınar Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Gamze Tutan ilginç bir projeye de imza atmış oldu. Çünkü genç eğitimci, köyde yaşayan kadınların internetle henüz tanışmadığını fark etti. 21 yaşındaki Tutan, internet ve bilgisayar hakkında hiçbir bilgisi olmayan kadınları internetle tanıştırdı.
Tutan bu projesi kapsamında evinde internet olan bir evin odasını sınıfa çevirdi. Habitat Derneği bu proje için kendisine 10 tane bilgisayar gönderdi. 8 kadının katılması beklenen sınıfa 17 kişi birden geldi. Genç eğitimci burada eğitimlere başladı. Haftada bir gün verilen eğitim, 6 haftada tamamlandı. Yaşları 25 ile 71 yaş arasındaki kadınların çoğu interneti ve bilgisayarı ilk kez kullandı. Kadınlar aldıkları eğitimden oldukça memnun kaldı. İnternet kullanmayı öğrenen köylü kadınlar, artık internetten örgü tarifleri arıyor, hastane randevularını alıyor, yakınları ile iletişim kuruyor.
Genç ve idealist eğitimci Gamze Tutan, gelen talep üzerine komşu köydeki kadınlar için eğitime başlamaya hazırlanıyor. Tutan’ın hedefi, diğer köylerdeki kadınlara da ulaşabilmek.