Tepebaşı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 9.Uluslararası Sanat Çalışayı, Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi'nde törenle açıldı.

Çalıştayın onur konuğu olan sanatçı Devrim Erbil, bu coşkuyu hep birlikte yaşamanın sevinci içinde olduğunu ve yerel yönetimler kültürel yaşam da büyük rol oynadıklarını söyledi. Bunu en güzel yapanlardan birisinin Tepebaşı Belediyesi olduğunu ifade eden Erbil, " Elli sene önceden bugüne nasıl geldiğine tanık olan biriyim. Eskişehir bir örnek kent olduğunu kesinlikle söyleyebilirim. Ahmet beyle çok konuştuk, burada bir müze kurma düşüncesi var, bunu gerçekleşireceğiz" dedi.

Törende konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, bir sanat etkinliğini defalarca yapabilmek gerçekten çok güç, ülkenin şartları göz önüne alındığında. Ama biz ısrarla inanıp bunu yapacağız, başaracağız. Uluslararası kimlik bize ayrı bir güç veriyor. Sanatın özünde düşünce özgürlüğünün yansımasıdır. 24 sanatçımız bizimle olacak. Türkiye de olan olumsuzlukları Eskişehir in özgürlüğü sayesinde çok hissetmiyoruz" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Tepebaşı Belediyesi Gençlik Korosu mini bir dinleti gerçekleştirdi. Daha sonra ise, kokteyl verildi. 16-20 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacak olan 9. Uluslararası Sanat Çalıştayı’na katılan sanatçılar şunlar: "Devrim Erbil, Ahmet Şinasi İşler, Aynur Mahmudova, Ayşegül Kalkan, Ceyda Güler, Deniz Gökduman, Dorit Bereach, Erkin Keskin, Gizem Enuysal, Halil Topçu, Hasan Çağlayan, Hasan Mirza, İsmail Etikçi, Magdelana Maler, Mehmet Hacıfettahoğlu, Nuran Perdahcı, Nurdan Likos, Oleksandr Galdekska, Orhan Zafer, Selda Eren, Susumu Ohira, Svetlozar Nedev, Svitlana Caldetska."

Editör: TE Bilişim